CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Kanadalaismaalivahti Pelino ja RoKi-kasvatti Ronkainen muodostavat maalivahtikaksikon

Kanadalaismaalivahti Pelino ja RoKi-kasvatti Ronkainen muodostavat maalivahtikaksikon
Kanadalaismaalivahti Pelino ja RoKi-kasvatti Ronkainen muodostavat maalivahtikaksikon
Kanadalaismaalivahti Pelino ja RoKi-kasvatti Ronkainen muodostavat maalivahtikaksikon

RoKi saa merkittävän vahvistuksen maalivahtiosastolleen, kun kanadalaismaalivahti Aidan Pelino saapuu Rovaniemelle Mestis-kauden 2020-21 kattavalla sopimuksella. Lisäksi RoKi-kasvatti Tommi Ronkainen jatkaa RoKissa niin ikään tulevan kauden kattavalla sopimuksella.

"Hienoa päästä osaksi RoKi-yhteisöä"

Aidan Pelino on Kanadan Ontariosta lähtöisin oleva maalivahti, joka on pelannut viimeiset neljä kautta Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa Bentley Falcons -joukkueessa ykkösmaalivahtina.

Pelinon, 24, saamiseen Rovaniemelle vaikutti positiivisesti ex-RoKi Rasmus Reijolan reitti NCAA:sta RoKiin ja edelleen Liiga -maalivahdiksi. Toinen Rovaniemelle tuloon osaltaan vaikuttanut tekijä oli RoKin ja Avangard Omskin harjoitusottelut kaksi vuotta sitten. Avangardin valmentajana toiminut Aidanin Mike -setä välitti hänelle tietoa Rovaniemestä paikkakuntana, olosuhteista ja pelin tasosta.

- Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta liittyä RoKin joukkueeseen tulevalle kaudelle. En malta odottaa harjoitusleirin ja pelien alkamista, sekä RoKi-kannattajien edessä pelaamista. Hienoa päästä osaksi RoKi-yhteisöä, Pelino fiilistelee.

- Aidan on erittäin tavoitteellinen urheilija, joka tulee Suomeen hakemaan reittiä huippusarjoihin. Vakuutuimme hänen pelaamisestaan ja siitä, että persoonana hän tulee varmasti sopeutumaan hyvin joukkueeseemme ja meidän ympäristöön kokonaisuudessaan. Taustalta löytyy myös kovana meriittinä pelaaminen neljä vuotta ykkösmaalivahtina NCAA:ssa, RoKin päävalmentaja Santeri Immonen sanoo.

"Kotikaupungissa on mukava olla ja pelata"

RoKi-kasvatti Tommi Ronkainen, 21, aloittaa RoKissa toisen kokonaisen kautensa. Päättyneellä kaudella Ronkainen suoritti varusmiespalveluksen, joten hän pääsee nyt keskittymään täysillä urheiluun.

Ronkainen kirjautti itselleen edeltävällä kaudella kolme pelattua ottelua, sekä päättyneellä kaudella kuusi ottelua hyvällä menestyksellä. Odotusarvona on, että jos ja kun kehitys jatkuu suotuisana, niin Ronkainen tulee ottamaan jälleen tulevalla kaudella hieman enemmän vastuuta.

- Hyvillä mielin jatkan tulevalle kaudelle - kotikaupungissa on mukava olla ja pelata. Täällä on selkeät kuviot treenaamisen ja pelaamisen suhteen, ja miten ottaa seuraavaa steppiä ylöspäin. Henkilökohtaisena tavoitteena on taas saada isompi ruutu pelaavassa kokoonpanossa ja mahdollisimman paljon pelejä. Joukkueena odotan tasaisempaa kautta, kuin viime kausi, sekä menestystä, Tommi Ronkainen kertoo tunnelmistaan.

- Tommi on pelannut hyvin ne pelit mitä on pelannut ja odotusarvona on, että hän ottaa tulevalla kaudella jälleen enemmän peliminuutteja jos ja kun kehitys jatkuu suotuisana. Tommissa on potentiaalia olla meidän ykkösmaalivahti tulevaisuudessa ja tie on auki isompiinkin sarjoihin. Tuleva kausi on jälleen tärkeä steppi Tommille - mielenkiinnolla odotan hänen otteitaan, Immonen sanoo.

Sopimustilanne

RoKilla on nyt julkaistujen sopimusten myötä koossa 13 pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Uusia pelaajasopimuksia julkistetaan seuraavan kerran tulevalla viikolla.

Kuvat: Bentley Falcons / RoKi media