CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Batyrlan Muratov ja Oskari Kantola liittyvät RoKin joukkueeseen

Batyrlan Muratov ja Oskari Kantola liittyvät RoKin joukkueeseen
Batyrlan Muratov ja Oskari Kantola liittyvät RoKin joukkueeseen

RoKi on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta Mestis-kaudelle 2021-22. Nyt julkaistujen sopimusten myötä koossa on yhteensä 19 pelaajasopimusta ja 7 koeaikasopimusta. Edellisviikon joukkueen matkassa koeajalla ollut puolustaja Jonas Kail ei jatka joukkueen vahvuudessa.

Muratov siirtyy RoKiin Barys Nur-Sultanin organisaatiosta

RoKi saa mielenkiintoisen vahvistuksen joukkueeseen, kun hyökkääjä Batyrlan Muratov saapuu Rovaniemelle Nur-Sultanista Kazakstanista. Muratov viettää tällä hetkellä karanteenia Rovaniemellä, ja hänen on tarkoitus liittyä joukkueen matkaan maanantaina.

Muratov, 22, on pelannut koko ikänsä Kazakstanissa käyden läpi Barys Nur-Sultanin junioripolun, ja nousten aina KHL:n porteille asti. Päättyneellä kaudella hän pelasi Nomad Nur-Sultanin joukkueessa Kazakstanin pääsarjaa tehden 32 tehopistettä 47 ottelussa. Hän oli joukkueensa neljänneksi tehokkain pelaaja, ja koko sarjan pistepörssissä sijalla 24. Muratov on päässyt kokeilemaan taitojaan myös Nur-Sultanin KHL-joukkueessa 11 ottelun verran. Lisäksi hän on esiintynyt tehokkaasti Kazakstanin U20-maajoukkueessa A-sarjan MM-kisoissa.

- Selvitimme hänen taustojaan perusteellisesti, ja katseltiin paljon hänen pelejään. Tulimme siihen tulokseen, että hän on potentiaalinen kärkipelaaja Mestikseen. Tarjoamme hänelle mahdollisuutta tarttua haasteeseen. Pyrimme kehittämään hänen kokonaisvaltaista pelaamistaan, ja auttamaan ponnistamaan kohti kirkkaampia valoja, päävalmentaja Maso Lehtonen sanoo.

Oskari Kantola vahvistaa puolustusta

Oululaislähtöinen puolustaja Oskari Kantola siirtyy uutena pelaajana RoKiin. Kantolalla, 23, on kokemusta Mestiksestä kahden kauden ajalta Kokkolan Hermeksestä ja Kajaanin Hokista. Oulun Kärppien U20-joukkueessa Suomen mestaruuden 2019 kapteenin roolissa voittanut Kantola tuo RoKin puolustukseen liikettä ja kiekollista osaamista. Viime kaudella Kantola oli sivussa pitkään loukkaantumisen vuoksi.

- Oskarilla on takanaan loukkaantumisten sävyttämä kausi. Hän haluaa kokeilla vielä, että pystyykö pelaamaan täysipainoisesti. Halusimme tarjota hänelle mahdollisuuden tavoitella ehjää kautta ja paluuta arkeen loukkaantumisen jäljiltä. Mikäli hän pystyy pelaamaan täysipainoisesti, niin hän tulee varmasti olemaan sarjan kärkipäätä luistelussa ja kiekollisessa pelissä, Lehtonen sanoo.