CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Cody Porter RoKin maalille - myös taustaryhmä valmiina tulevaan kauteen

Cody Porter RoKin maalille - myös taustaryhmä valmiina tulevaan kauteen
Cody Porter RoKin maalille - myös taustaryhmä valmiina tulevaan kauteen

RoKi on solminut pelikauden 2022-23 kattavan sopimuksen kanadalaisen maalivahdin Cody Porterin kanssa. Lisäksi RoKi on solminut kauden 2022-23 kattavat sopimukset valmentaja Juha Sorosen, sekä huollon vastuulleen ottavan Janne Väihkösen kanssa.

Joukkue palaa omatoimiselta harjoitusjaksolta tositoimiin maanantaina 8.8. ja ensimmäinen harjoitusottelu on vuorossa jo torstaina 11.8. kun RoKi kohtaa seuran U20 SM-sarjajoukkueen Lappi Areenalla. U20-joukkue toimii kotijoukkueena ja vastaa ottelun järjestelyistä.

"Rovaniemellä on loistava yleisö ja kannattajat"

Porter, 24, siirtyy RoKiin Lappeenrannan SaiPan liigajoukkueesta. Porter aloitti viime kauden Mestiksen IPK:ssa, jossa hän pelasi 25 ottelua ennen siirtymistään SaiPaan kevät-talvella. SaiPassa vyölle kertyi kolme liigaottelua. Rovaniemellä hän saapuu tavoitteenaan menestyä, sekä vakiinnuttaa pelipaikka Liigasta seuraavaksi kaudeksi.

- Olen erittäin innoissani tulossa Rovaniemelle. Olen kuullut seurasta ja paikkakunnasta paljon hyvää sekä kokenut sen, että Rovaniemellä on loistava yleisö ja kannattajat. Tavoitteenani on ollut jatkaa ja kehittää peliäni Suomessa, ja kun mahdollisuus tulla RoKiin tuli esiin, niin päätös lähteä Lappiin oli helppo tehdä. Joukkue on erittäin hyvin valmennettu, kokoonpanossa on paljon taitoa, ja kun odotukset menestymisen osalta ovat korkealla, niin toivon pystyväni omalta osaltani auttamaan joukkuetta voittamaan. En malta odottaa, että pääsen aloittamaan kuviot Rovaniemellä ja valmistautumaan kauteen ensi maanantaista alkaen, Porter sanoo.

- Porter on ollut tutkamme alla jo pitkään. Hän on osoittanut vahvaa halukkuutta tulla meille kehittymään ja ottaa seuraava askel urallaan. Uskon, että Porter ja Suni muodostavat meille todella hyvän maalivahtitandemin, sekä vahvan keskinäisen kilpailutilanteen. Molemmat ovat erinomaisia harjoittelijoita ja haluavat voittaa, päävalmentaja Maso Lehtonen sanoo.

- Olen todella tyytyväinen tulevalle kaudelle kiinnitettyyn maalivahtikaksikkoon. Molemmat haluavat todella paljon kehittyä, ja se näkyy molempien jokapäiväisessä toiminnassa, fokuksessa ja omistautuneisuudessa, Kaksikkoa kirittämässä meillä on U20-joukkueessa nuori ja potentiaalinen kolmikko, jota voimme kauden edetessä käyttää Mestiksen arjessa. Toivon tietenkin, että onnistumme nostamaan heitä seuraavalle tasolle, ja miksipä ei myös Mestis-joukkueen kokoonpanoon, valmentaja Juha Soronen sanoo.

Kuvat: Kimmo Metsälä, SaiPa, ja Toni Eskelinen

Juha Soronen täydentää valmennustiimin

Juha Soronen liittyy RoKin valmennustiimiin kauden 2022-23 kattavalla sopimuksella. Sorosen vastuulla on erityisesti maalivahtivalmennus, mutta hän tuo vahvan osaamisen ja kokemuksen myös joukkuevalmennukseen. Soronen on lappilaiselle kiekkoyleisölle tuttu nimi, sillä hän on toiminut RoKin valmennuksessa aiemmin peräti 10 vuoden ajan. Kaudet 2018-20 hän vietti EBEL-liigassa Itävällassa Klagenfurthin maalivahtivalmentajana, kunnes palasi takaisin Rovaniemelle U20-joukkueen valmennukseen kahdeksi edelliseksi kaudeksi.

- Ensinnäkin kiva palata takaisin töihin RoKiin - voisi jopa sanoa, että jo kotiseuraan. Seura on kehittänyt toimintaa ja resursseja eteenpäin. Jo ensimmäisessä keskustelussa muun valmennuksen kanssa heidän intohimonsa ja osaamisensa nousivat selkeästi esille ja tuli tunne, että olisi mahtava päästä tekemään töitä yhdessä. Toimiminen eri sarjoissa monien valmentajien ja pelaajien kanssa muutaman viime vuoden aikana antoi lisää kokemusta, ja palaan takaisin varmasti hieman parempana valmentajana kuin lähtiessäni, Soronen sanoo.

- Juha on huippuammattilainen, joka täydentää meidän valmennustiimiämme erinomaisesti. Uskon, että maalivahdit ottavat kehitysaskeleita Juhan alaisuudessa, ja hän tuo myös vahvaa kokemusta sekä näkemystä pelaajien valmennukseen, Lehtonen sanoo.

Joukkueen taustaryhmä sai myös lopullisen muotonsa

Sorosen ohella myös Janne Väihkönen palaa RoKiin. Tällä kertaa ei kuitenkaan valmentajaksi, vaan huoltajan tehtäviin. Väihkönen ottaa joukkueen huollon vastuulleen, ja saa apuja vanhoilta tutuilta, eli Tero Lehtorannalta ja Jyrki Karjalaiselta. Joukkueenjohtajana jatkaa niin ikään tuttu mies eli Markku Määttänen.

- Janne on kokenut kiekkomies ja ammattimies huoltajana. Uskon, että myös joukkueen taustaryhmässä meillä on Juhan ja Jannen tulon myötä nyt optimaaliset ainesosat voittavaan reseptiin, Lehtonen sanoo.

Joukkueen johtoryhmä:

  • Maso Lehtonen, päävalmentaja
  • Mikko Sirento-Manninen, valmentaja
  • Juha Soronen, valmentaja / maalivahtivalmentaja
  • Samu Hulkko, valmentaja
  • Juha Ervasti, fysio
  • Janne Väihkönen, huoltaja
  • Tero Lehtoranta, huoltaja
  • Jyrki Karjalainen, huoltaja
  • Markku Määttänen, joukkueenjohtaja

PELAAJASOPIMUKSET KAUDELLE 2022-23

RoKilla on sopimukset kahden maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja 13 hyökkääjän kanssa kaudelle 2022-23.