CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Eddie Ahlmarkille yhden ottelun pelikielto

Eddie Ahlmarkille on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

SÄÄNTÖPERUSTE 159
Pelaajan lisärangaistus on määrätty huitomisesta.

Taustaa

Tilanteesta ei tuomittu jäällä rangaistusta.

Otteluvalvoja on saattanut asian Mestiksen kurinpitoryhmän käsiteltäväksi. Otteluvalvojan näkemyksen mukaan tilanteesta olisi tullut tuomita iso rangaistus ja pelirangaistus huitomisesta.

Sovellettava sääntö, johtopäätökset ja seuraamus

Sääntökirjan 159 kohdan mukaan huitomisessa pelaaja heilauttaa yhdellä tai molemmilla käsin pitämänsä mailan kohden mitä tahansa kohtaa vastustajan kehossa tai varusteissa. Rangaistusta määritettäessä osuma vastustajaan ei ole tarpeen. Samaisen säännön III kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa huitomisen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Saadun selvityksen mukaan pelin ollessa RoKi Hockeyn puolustuspäässä nostaa RoKi Hockeyn Eddie Ahlmark kiekottomassa tilanteessa mailaansa niin, että mailan varsi osuu tuntuvalla voimalla vieressä olevaa vastustajan pelaajaa nivusiin. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittava huitominen, ja siten rangaistava teko. Kurinpitoryhmä pitää sinänsä selvänä, että pelaajan tarkoitus on ollut nostaa / sitoa vastustajan maila ja siten estää mahdollinen maalintekoyritys. Iskun osumakohta ja voima sekä kiekoton tilanne huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olleen kuitenkin siinä määrin piittaamaton ja vaarallinen, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä esitetyin perustein pelaajalle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.