CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Esittelyssä RoKin mediatiimi – matkalla media-alan ammattilaiseksi

Esittelyssä RoKin mediatiimi – matkalla media-alan ammattilaiseksi

RoKin mediatiimi vastaa otteluissa mediakuution käytöstä, haastatteluiden toteuttamisesta, maalikoosteiden tekemisestä, sekä otteluiden ulkopuolella esimerkiksi henkilöhaastatteluista, sosiaalisen median ylläpidosta ja graafisista materiaaleista.

Sami Kemppainen

Jääkiekko on ollut minulle tärkeä laji vasta muutaman vuoden, koska en seurannut sitä pienempänä juuri yhtään. Viiden viimeisen vuoden aikana olen alkanut seuraamaan lätkää monella eri tasolla. Työskentelen tällä hetkellä myös Jatkoaika.com -verkkolehdessä valokuvaajana.

Muutin viime syksynä Rovaniemelle restonomiopintojen perässä Puolangalta. Tuli mahdollisuus päästä työskentelemään kiekon parissa monilla erilaisilla tavoilla. Tartuin tilaisuuteen, enkä kadu sitä hetkeäkään. Se vie paljon aikaa toisinaan, mutta se antaa paljon enemmän.

Erilaisia työtehtäviä otteluissa ja niiden ulkopuolella minulla on aika monia. Otteluissa toimin pääsääntöisesti mediakuution ohjaajana, mutta toisinaan toimin myös muissa tehtävissä. Pelien ulkopuolella työhöni kuuluu aika paljon kuvaamista ja editointia. Kuvaan ja editoin esimerkiksi kotipelien maalikoosteet ja niitä edeltävät ja niiden jälkeen tulevat haastattelut.

Teemu Kangas

Olin seurannut RoKin otteluita katsomosta käsin aiemmin, mutta 2015 ajattelin, että voisin toimia työntekijänä ottelutapahtumassa. Opiskelin samaan aikaan merkonomiksi Lapin Ammattiopistossa. Soitin Mikkolan Janille ja siitä työt RoKissa lähti. Ensimmäisellä Mestis kaudella myin fanituotteita RoKin fanishopilla, jolloin tein koulun harjoittelun RoKille. Kaudeksi 2016-17 siirryin dj:n rooliin, jota teen myös nykyisin otteluiden aikana.

Pelien ulkopuolella vastuulleni kuuluu RoKin markkinointi- ja viestintätehtäviä, sekä monipuolisesti mediapuoleen -ja ottelutapahtumaan liittyviä tehtäviä. Meillä on koossa hieno mediatiimi, joka tekee todella hyvää työtä ottelutapahtumien eteen. Kaikkia yhdistää lisäksi kiinnostus jääkiekkoon ja RoKin ottelutapahtumien kehittämiseen.

Nina Niskala

Olen nyt ensimmäistä kautta RoKin tiimissä mukana, ja pääsääntöisesti toimin RoKin sosiaalisen median kanavien puolella. Kiinnostus jääkiekkoon on lähtenyt jo pienestä pitäen Leijonien pelejä seuratessa.

Idea jääkiekon parissa toimimisesta syntyi viime keväänä. Opiskelen kansainvälistä liiketaloutta nyt viimeistä vuotta Lapin Ammattikorkeakoululla ja osana opinnäytetyötäni projektin johtajana järjestimme Northern Stars Seminar -tapahtuman yhteistyössä kansainvälisen opiskelijatiimin kanssa. Kyseessä oli opiskelijaprojektiksi isolla mittakaavalla tehty seminaari, jonka tarkoituksena on saada nuoret jäämään tänne Lappiin löytämällä heille mielekästä tekemistä ja työtä, tuoden vahvasti myös yrittäjyyttä esille. Päätöspäivänä myyntipuhekisassa opiskelijat esittelivät Revontuli Kauppakeskuksessa toinen toistaan mielenkiintoisempia bisnesideoitaan. Yksi osallistujista oli RoKin ranskalaishyökkääjä Malo Ville, joka esitteli idean ammattilaisille suunnatusta jääkiekkoleiristä Ranskassa. Sen pohjalta syntyneestä ideasta päätin hakea RoKille täksi kaudeksi töihin ja tässä sitä nyt ollaan!

Pelipäivien ulkopuolella tuotan sisältöä RoKin sosiaalisen median kanaville, ja suunnitellen tulevia ottelutapahtumia ja niiden markkinointia yhteistyössä muun mediatiimin kanssa. Työtehtäväni pelipäivinä vaihtelevat mediakuution ohjauksesta sosiaalisen median sisällöntuotantoon ja haastatteluiden tekemiseen. Onhan se välillä aika hektistä hommaa, mutta se on sen arvoista, kun saa tehdä sitä mistä tykkää! Uskon, että tulevaisuudessa saamme sosiaalisen median sisältöä ja ottelutapahtumia kehitettyä entistäkin monipuolisemmaksi ja houkuttelevammaksi suurelle yleisölle.

Ponnahduslauta ammattilaiseksi

Mediatiimin jäseniä yhdistää intohimo media-alan tehtäviin urheilun parissa, sekä tapahtumien kehittämiseen. Siinä missä Mestis-sarjana toimii kasvualustana pelaajille ja valmentajille ennen kirkkaampiin valoihin siirtymistä, se tarjoaa uramahdollisuuksia myös pelin taustalla toimiville. RoKin kautta on viime vuosina muutama nuori ponnistanut media-alan ammattilaiseksi valtakunnan tasolle.

-Meillä on aivan mahtava mediatiimi, jolla on iso merkitys koko seuralle: otteluiden katsojille ja seuraajille sosiaalisessa mediassa. Jokaiselta löytyy vahvaa ja monipuolista osaamista omilta kiinnostuksen alueiltaan ja ammattitaito hioutuu päivä päivältä entistä paremmaksi. Annamme rohkeasti vastuuta ja he ovat vastanneet siihen enemmän kuin hienosti. Teemu, Sami ja Nina tulevat menemään pitkälle, mitä sitten tulevaisuudessa tekevätkään, RoKin toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta sanoo.