CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Haku AMK-jääkiekkovalmentajakoulutukseen on käynnistynyt

Haku AMK-jääkiekkovalmentajakoulutukseen on käynnistynyt

Haku Lapin ammattikorkeakoulun, Suomen Jääkiekkoliiton sekä RoKin yhteistyönä järjestämään jääkiekkovalmennukseen painottuvaan liikunnanohjaajan AMK-koulutukseen on käynnissä avoimen AMK:n polkuopintojen kautta.

Koulutuksen tavoitteet

Syksyllä 2021 alkava koulutus tarjoaa opiskelijalle kattavan ymmärryksen urheilun vaatimuksista lajiin erityispiirteisiin pohjautuen. Tutkinnon keskeisenä tavoitteena on tuottaa opiskelijalle osaamista, jolle on tarvetta jääkiekkoon ja sen valmennukseen, sekä valmennuksen kehittämiseen liittyvissä työtehtävissä. Koulutuksen tavoitteena on myös saada lisää korkeakoulutettuja osaajia jääkiekkovalmennuksen pariin.

Koulutuksen rakenne

Opinnot ovat Lapin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajakoulutuksen opetussuunnitelman mukaisia opintoja. Ensimmäisenä lukuvuotena opinnot keskittyvät liikunta-alan tietoperustan rakentamiseen, toisena vuotena syventäviin liikunta-alan opintoihin, kolmantena vuotena soveltavaan liikunta-alan osaamiseen ja neljäntenä vuotena liikunta-alan työelämäosaamiseen.

Opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma. Opiskelijan on mahdollista suorittaa koulutuksen aikana myös Suomen Jääkiekkoliiton koulutuksia, mikäli ei ole niitä aiemmin suorittanut.

Opinnoissaan jääkiekkovalmennukseen suuntautuva liikunnanohjaajaopiskelija suorittaa opintoihin sisältyviä tehtäviä, opinnäytetyönsä ja harjoittelunsa jääkiekkoon pohjautuen.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina valmennustyön ohessa. Monimuoto-opetuksessa opintoja tehdään pääsääntöisesti verkkopohjaisissa oppimisympäristöissä.

Opiskelijan on mahdollista hakeutua avoimen opintojen perusteella Lapin AMK:n tutkinto-opiskelijaksi suoritettuaan 60 opintopistettä.

AMK-tutkinto on alempi korkeakoulututkinto. Tutkinnon suorittaneilla on mahdollisuus jatkaa opintoja hakeutumalla esimerkiksi ammattikorkeakouluun suorittamaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa tai yliopistoon maisterivaiheen opintoja.

Koulutuksen rakenteeseen voit tutustua tästä linkistä.

Opiskelijat toimivat valmennustehtävissä Rovaniemellä

Koulutuksessa on tarjolla kuusi aloituspaikkaa.

Opiskelijat sijoittuvat valmennustehtäviin Rovaniemen Kiekon Mestis-joukkueeseen, U20 SM, U18 Mestis, U16 Mestis, tai naisten Liiga-joukkueeseen.

Opiskelijoiden on mahdollista hakeutua seuraaviin valmennustehtäviin:

  • Apuvalmentaja
  • Maalivahtivalmentaja
  • Fysiikkavalmentaja
  • Videovalmentaja

Lisätiedot valmennustehtävistä:

  • Mestis-tehtävät: Pekka Kankaanranta, pekka.kankaanranta@rokihockey.fi / 040 529 4160
  • Muut tehtävät: Mika Uramo, mika.uramo@rovaniemenkiekko.fi / 040 768 9810

Haku koulutukseen

Jääkiekkovalmennukseen painottuvan liikunnanohjaaja (AMK) -koulutuksen syksyllä 2021 aloittamisesta kiinnostuneita valmentajia pyydetään lähettämään hakemus oheisten hakuohjeiden mukaisesti 2.5.2021 mennessä.

Avoimen AMK:n polkuopintoihin hakeutuvien valmentajien osalta valintakriteereinä on erityisesti aiempi valmennuskokemus, sekä mahdollisuus ja motivaatio suorittaa tutkinto valmennustöiden ohessa. Suoritetut jääkiekkoliiton JVK- ja NVK -koulutukset katsotaan eduksi.

Koulutukseen voivat hakea myös ne opiskelijat, jotka ovat kevään 2021 yhteishaussa hakeneet liikunnanohjaajan AMK-tutkinnon opiskelijoiksi sekä ne opiskelijat, jotka ovat jo tutkinto-opiskelijoina liikunnanohjaajan AMK-koulutuksessa.

Syksyllä 2021 käynnistyvässä koulutuksessa opiskelupaikka on tarjolla kuudelle opiskelijalle, jotka sijoittuvat valmennustehtäviin Rovaniemelle.

Koulutuksen hinta

Koulutukseen osallistuvat opiskelijat maksavat avoimen AMK:n polkuopinnoista 300€.

Kun opiskelija on suorittanut 60 opintopistettä, on hänellä mahdollisuus hakea tutkinto-opiskelijaksi. Tutkinto-opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia. Mikäli opiskelija tulee valituksi Lapin AMK:n liikuntaohjaajakoulutuksen tutkinto-opiskelijaksi ennen koulutuksen alkua, ovat Jääkiekkovalmentaja-koulutuksen opinnot opiskelijalle maksuttomia.

Lisätiedot koulutuksesta

  • Heikki Hannola, yliopettaja, Lapin AMK (heikki.hannola(a)lapinamk.fi / 040 5454 711)
  • Jukka Lamminaho, liittovalmentaja, Suomen Jääkiekkoliitto (jukka.lamminaho(a)finhockey.fi)
  • Pekka Kankaanranta, toimitusjohtaja, RoKi Hockey (pekka.kankaanranta(a)rokihockey.fi / 040 5294 160)