CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Hyökkääjä Dixon Bowen ja puolustaja Valtteri Meisaari RoKiin

Hyökkääjä Dixon Bowen ja puolustaja Valtteri Meisaari RoKiin
Hyökkääjä Dixon Bowen ja puolustaja Valtteri Meisaari RoKiin
Hyökkääjä Dixon Bowen ja puolustaja Valtteri Meisaari RoKiin

RoKi on tehnyt pelikauden 2020-21 kattavat sopimukset yhdysvaltalaisen hyökkääjän Dixon Bowenin ja koeajan kautta sopimuksen lunastaneen puolustaja Valtteri Meisaaren kanssa.

"Varmasti mielenkiintoinen seurattava katsojille"

Minnesotan East Grand Forksista kotoisin oleva Bowen, 24, on pelannut viimeiset neljä kautta Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ssa North-Dakota Fighting Hawks -joukkueessa. North-Dakotan yliopistojoukkue on NCAA:n kärkijoukkueita, jossa Bowen on neljän viime kauden aikana kamppaillut peliajasta lukuisten nykyisten ja tulevien NHL-tähtien kanssa. Bowen teki päättyneellä kaudella 10 tehopistettä 33 ottelussa.

- Haluan kiittää North-Dakotan valmentajia, jotka antoivat minulle eväät ammattilaisuralle, ja lisäksi RoKia mahdollisuudesta tulla Rovaniemelle auttamaan Mestis -mestaruuden voittamisessa. Odotan innolla kokemusta tulevasta kaudesta Rovaniemellä ja Mestiksessä, sekä hienon kotiyleisön edessä pelaamista, Bowen sanoo.

- Dixon on todella nopea ja hyvän rannelaukauksen omaava hyökkääjä, joka pelasi erittäin kovassa yliopistojoukkueessa puolustavassa roolissa nykyisten ja tulevien NHL -pelaajien taustalla. Uskon hänen pystyvän ottamaan isoa ja monipuolista roolia Mestiksessä huippuominaisuuksiensa avulla. Keskustelujen perusteella hän on todella motivoitunut, ja on pelaajana varmasti mielenkiintoinen seurattava katsojille, RoKin päävalmentaja Santeri Immonen miestiskelee.

Bowen on saapunut viikko sitten Rovaniemelle ja hän liittyy joukkueen mukaan karanteenijakson päätyttyä.

Kuva: University of North Dakota

"Räväkkä, fyysisestä pelistä tykkäävä pakki"

Oulun Kärppien kasvatti Valtteri Meisaari liittyy RoKin vahvuuteen koeajan kautta lunastamallaan sopimuksella. Kaksi edellistä kautta Meisaari pelasi Itävaltalaisen Red Bull Salzburgin organisaation Alps Hockey League -joukkueessa. Meisaari teki viime kaudella 19 tehopistettä 41 ottelussa.

- Hyvällä fiiliksellä tulen RoKiin ja Rovaniemelle. Joukkueeseen oli tosi helppo tulla sisään ja jätkät ottivat hyvin vastaan. Treeneissä olemme menneet kovaa ja meininki on ollut hyvä. Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, mikä on varmasti hyvä asia jokapäiväisen tekemisen ja kilpailun kannalta. Uskon, että kaksi edellistä kautta Itävallassa Red Bull Salzburgissa olivat kehittävät ja opettavaiset. Tuntuu, että nyt olen valmis ottamaan seuraavan stepin urallani ja uskon, että RoKi ja Rovaniemi on siihen loistava paikka. Innoissani odotan, että tosipelit alkavat ja päästään vääntämään Kirnussa, Meisaari ennakoi.

- Valtteri on värikäs kaveri. Hän on räväkkä, fyysisestä pelistä tykkäävä pakki, jonka ykkössyöttö lähtee napakasti. Hän tuo leveyttä meidän alakertaan ja kovuutta maalin eteen. Alivoimapelaajana hänelle on myös roolia tarjolla, Immonen sanoo.

Kuva: GEPA / RedBulls

Sopimustilanne

Bowenin ja Meisaaren sopimusten myötä RoKi ei enää etsi uusia pelaajia nykyisen harjoitusringin ulkopuolelta. Koossa on sopimukset kahden maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja 14 hyökkääjän kanssa. Lisäksi hyökkääjä Joonas Alanne jatkaa joukkueen vahvuudessa toistaiseksi, ja Lauri Nevala on joukkueen mukana koeaika -sopimuksella.

Mestis -kausi alkaa RoKin osalta perjantaina 25.9. Kajaanissa Hokin vieraana ja lauantaina 26.9. RoKi saa kotiavauksessa vastaansa Iisalmen Peli-Karhut.