CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Hyökkäykseen ratkaisuvoimaa kolmen uuden pelaajasopimuksen myötä

Hyökkäykseen ratkaisuvoimaa kolmen uuden pelaajasopimuksen myötä
Hyökkäykseen ratkaisuvoimaa kolmen uuden pelaajasopimuksen myötä
Hyökkäykseen ratkaisuvoimaa kolmen uuden pelaajasopimuksen myötä

Jääkiekon Mestikseen ja Suomen Cupiin valmistautuva RoKi vahvistuu kaudelle 2019-20 kolmella uudella hyökkääjällä, kun Niklas Salo, Niko Lahtinen ja Patrik Moisio siirtyvät napapiirille. Uudet sopimuspelaajat tuovat joukkueeseen ennen kaikkea taitoa ja kamppailuvoimaa. Pelaajat liittyvät RoKin vahvuuteen maanantaina. Heidän otteitaan voi seurata Lappi Areenan jäällä klo 17:00 jääharjoituksessa.

Niklas Salo
Niklas Salo, 25, on saanut kiekko-oppinsa Turussa. Pienikokoinen virtuoosi on monelle RoKi-kannattajalle tuttu, sillä hän on ihastuttanut Lappi Areenalla ennenkin SaPKon ja Peliittojen paidassa pelatessaan. Edelliskaudella hän kirjautti peräti 49 tehopistettä SaPKo-paidassa, ja viime kaudellakin 33 pistettä 45 ottelussa. Liiga-kokemusta löytyy vyöltä 36 ottelun verran TPS:n ja Pelicansin riveistä.

-Olosuhteet ovat Rovaniemellä huippuluokkaa Mestikseen. Innolla odotan pelaamista RoKi-paidassa – viimeisestä pelistä on ehtinyt kulua jo jonkin aikaa, Niklas Salo kertoo.

-Niklas on huipputaitava hyökkääjä – pelillisesti artistityyppi, joka varmasti kiinnittää meidän hienon kotiyleisön katseet. Pienen kokoonsa nähden hän on yllättävän kamppailuvahva pelaaja, päävalmentaja Santeri Immonen luonnehtii.

Niko Lahtinen

Niko Lahtinen, 23, on rovaniemeläisille tuttu pelaaja viime kevään playoff-sarjasta LeKiä vastaan. Hän oli LeKin tehokkain pelaaja RoKia vastaan käydyissä otteluissa. Kokonaisuutena kevään playoff-otteluissa Lahtinen takoi 7 maalia ja yhteensä 12 tehopistettä 13 ottelussa. Runkosarjassa tehotilastoon merkittiin 18 maalia ja yhteensä 31 tehopistettä. Syksyn Lahtinen haki pelipaikkaa HPK:n Liiga-miehistöstä, mutta paikka jäi vielä tällä kertaa ottamatta, joten suunnaksi valikoitui Rovaniemi.

-Positiivisin miettein lähden Rovaniemelle. Siellä käy hyvin väkeä peleissä, joten ainakin hienoja kotipelejä on tiedossa. Tavoitteenani on olla joukkueen johtava hyökkääjä ja ottaa seuraava askel omalla uralla. Innolla odotan tietenkin myös, että millainen Rovaniemi on kaupunkina ja joukkuehan nyt on tunnetusti urheilullinen, Niko Lahtinen sanoo.

-Luistelu ja hyvä laukaus kuuluu Nikon vahvuuksiin. Hän jäi mieleen kevään playoff-sarjassa. Mielenkiinnolla odotan hänen otteitaan, Immonen sanoo.

Patrik Moisio

Patrik Moisio, 27, on jo keskimääräistä kokeneempi pelaaja Mestis-kaukaloihin. Häneltä löytyy kokemusta niin Liigasta TPS:n, Ilveksen ja Ässien riveistä, kuin myös ulkomaan sarjoista Tsekeistä, Japanista, Ukrainasta ja Puolasta. Kolmella viime kaudella hän on vaihtanut maisemaa useampaankin otteeseen, joten nyt oli aika asettua Rovaniemelle ainakin yhdeksi kaudeksi.

-Erittäin hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä tulen RoKiin. Kävin tuossa aika erikoisen visiitin VHL:ssä (KHL:n farmisarja). Innolla odotan, että pääsen treeneihin ja että pelit alkavat. Hyvät fiilikset on kaikesta tällä hetkellä. Tällä kaudella tavoitteena on päästä pelaamaan paljon, sekä saada ehjä ja hyvä kausi. Joukkueen tavoitteena on voittaa mestaruus, mikä motivoi entisestään. Täällä on hyvä valmennus ja organisaatio. Olen kuullut molemmista paljon hyvää – hommat toimivat kuten pitää. RoKilla on hyvä joukkue kasassa ja tavoite on pelata pitkälle kevääseen.

-Puntaroin kesällä, että jatkanko ulkomaan kiertuetta vai mikä olisi paras vaihtoehto tässä vaiheessa. Koin, että voisi olla hyvä aika olla paikallaan ja ainakin yksi vuosi Suomessa. Minulla on ollut pätkäsopimuksia kaksi viime kautta, sekä on ollut vähän pelejä ja muutenkin rikkonaisia kausia. Tuntui hyvältä tulla Suomeen, Mestikseen ja Rovaniemelle. Valmentajien kanssa meillä oli keskusteluissa selvät sävelet ja koen, että tässä vaiheessa uraa paras paikka kehittyä on täällä. On tosi mukavaa tulla Rovaniemelle ja Napapiirille. Uskon, että tulee kaikin puolin hyvä kausi – laitetaan hyvä meininki päälle ja mennään pitkälle keväällä, Moisio luonnehtii Rovaniemelle tulon taustoja.

-Patrik tuo meille kokoa, suoraviivaisuutta ja kokemusta. Odotan häneltä hyvää kokonaisvaltaista pelaamista, Immonen sanoo.

Sopimustilanne

Koejalla olleista hyökkääjistä loukkaantumisista parina viime kaudella kärsinyt Tommi Siliämaa ja RoKin A-junioreista noussut Toni Nurminen jatkavat edelleen joukkueen vahvuudessa. Sen sijaan uutena pelaajana keväällä Rovaniemelle siirtynyt puolustaja Mikko Partanen ei jatka joukkueessa, vaan keskittyy jatkossa siviilipuolen asioihin. RoKilla on tällä hetkellä sopimukset 15 hyökkääjän, kuuden puolustajan ja kahden maalivahdin kanssa, sekä 2 koeaikasopimusta. Lisäksi joukkueen harjoitusringissä peliaikaa tavoittelemassa on muutama A-ikäinen pelaaja, joista Roni Kurkinen, Riku Helin, Janne Ulkuniemi ja Santeri Hanska ovat esiintyneet harjoitusotteluissa. RoKi hakee vielä puolustuspäähän vahvistusta ennen sarjakauden alkua.

Suomen Cup alkaa RoKin osalta ensi viikolla

Jääkiekon Suomen Cup alkaa RoKin osalta tulevalla viikolla. Ottelut pelataan 4.-7.9. Tulevana sunnuntaina ratkeaa mitkä joukkueet ovat RoKilla vastassa ensi viikon peleissä, ja mille päiville pelit asettuvat. Seuraa RoKin nettiä ja somea sunnuntaina. Kausikortit ovat voimassa Suomen Cupin otteluissa ja pääsylippuja on saatavilla Lappi Areenan lipunmyyntipisteeltä 1 tunti ennen ottelua alkaen. Tervetuloa peleihin!