CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Kivinen ja Mäki-Runsas sopimuksiin

Kivinen ja Mäki-Runsas sopimuksiin
Kivinen ja Mäki-Runsas sopimuksiin

Lauantaina 24.9. Mestiksen kotiavaukseen luisteleva RoKi on solminut kaksi pelaajasopimusta.

Yksi viime kevään avainhahmoista, hyökkääjä Saku Kivinen palaa RoKiin pelikauden 2022-23 kattavalla sopimuksella.

Lisäksi seura on kiinnittänyt rovaniemeläisen nuoren hyökkääjän Veikka Mäki-Runsaksen vuoteen 2025 ulottuvalla sopimuksella, josta ensimmäinen vuosi on ns. juniorisopimus, ja kaksi jälkimmäistä normaalin Mestis-sopimuksen alla.

"Rouhea peluri ja vaarallinen laukaus"

Saku Kivinen, 27, jatkaa Rovaniemellä myös alkavalla kaudella. Kivinen tuli viime kaudella rovaniemeläiselle kiekkoyleisölle tutuksi rouhean ja periksiantamattoman pelityylinsä myötä ollen yksi kevään näkyvimpiä pelaajia. Hän teki pudotuspelien 13 ottelussa 10 tehopistettä, ja runkosarjassa 44 ottelussa 25 tehopistettä.

- Hienoa jatkaa Rovaniemellä. Tavoitteena on kirkastaa viime kauden mitali, Kivinen sanoo.

- Saku kasvoi henkisesti viime kauden aikana, ja oli tärkeä palanen meidän karavaania. Hän nostaa tasoaan kauden edetessä varmasti tänäkin vuonna. "Stone" on rouhea peluri ja hänellä on vaarallinen laukaus, päävalmentaja Maso Lehtonen sanoo.

"Osoittanut Mestiksen harjoituspeleissä, ettei anna kovuudessa tuumaakaan periksi"

RoKi ja hyökkääjä Veikka Mäki-Runsas ovat solmineet kolmen vuoden sopimuksen, joka ulottuu kevääseen 2025 asti. Vasta 16-vuotias Mäki-Runsas teki edustusjoukkuedebyyttinsä harjoitusotteluissa ja Suomen Cupissa. Hän on tällä kaudella ehtinyt edustaa jo myös Suomen U17-maajoukkuetta Ruotsissa pelatussa turnauksessa.

- Uskon, että RoKi ja kotikaupunkini Rovaniemi pystyy tarjoamaan minulle hyvät puitteet jääkiekkoilijana kehittymiseen. Tämä on minulle hieno mahdollisuus, Mäki-Runsas sanoo.

- Mahtavaa, että saadaan oma kasvatti kiinnitettyä. Se kertoo luottamuksesta seuran työtä kohtaan, sekä junnu-, että edustuspuolella. Veikka omaa erinomaisen työmoraalin. Hän on osoittanut Mestiksen harjoituspeleissä, ettei anna kovuudessa tuumaakaan periksi. Hänellä kausi tulee kulumaan pääosin U20-joukkueen mukana, Lehtonen sanoo.

PELAAJASOPIMUKSET KAUDELLE 2022-23

RoKilla on sopimukset kahden maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja 15 hyökkääjän kanssa kaudelle 2022-23.