CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Nipullinen pelaajasopimuksia - Joukkue palaa omatoimijakson jälkeen yhteisharjoituksiin elokuun alussa

Nipullinen pelaajasopimuksia - Joukkue palaa omatoimijakson jälkeen yhteisharjoituksiin elokuun alussa
Nipullinen pelaajasopimuksia - Joukkue palaa omatoimijakson jälkeen yhteisharjoituksiin elokuun alussa
Nipullinen pelaajasopimuksia - Joukkue palaa omatoimijakson jälkeen yhteisharjoituksiin elokuun alussa
Nipullinen pelaajasopimuksia - Joukkue palaa omatoimijakson jälkeen yhteisharjoituksiin elokuun alussa
Nipullinen pelaajasopimuksia - Joukkue palaa omatoimijakson jälkeen yhteisharjoituksiin elokuun alussa
Nipullinen pelaajasopimuksia - Joukkue palaa omatoimijakson jälkeen yhteisharjoituksiin elokuun alussa
Nipullinen pelaajasopimuksia - Joukkue palaa omatoimijakson jälkeen yhteisharjoituksiin elokuun alussa

Syyskuun lopussa alkavaan Mestis-kauteen valmistautuva RoKi julkaisi pelaajasopimukset yhden puolustajan ja viiden hyökkääjän kanssa. Yhteensä koossa on 16 pelaajasopimusta, ja haussa tulevalle kaudelle on vielä kolme puolustajaa, ja kuudesta seitsemään hyökkääjää.

Niko Sihvonen tuo lisää kiekollista osaamista puolustukseen

Puolustaja Niko Sihvonen siirtyy RoKin takalinjoille Heinolan Peliitoista. Sihvonen, 22, on Vaasasta kotoisin oleva puolustaja, joka siirtyi Sportin junnuputken jälkeen vuosi sitten Heinolaan, josta matka jatkuu nyt napapiirille. Hyvän liikkeen ja pelikäsityksen omaava puolustaja teki päättyneellä kaudella 21 Mestis-ottelussa neljä tehopistettä.

- Tulen huikeilla fiiliksillä ja isoilla odotuksilla RoKiin. Rovaniemellä on puitteet kaikinpuolin kunnossa ja olen valmis ottamaan seuraavan stepin urallani. Koen, että minulla on paljon annettavaa joukkueelle kiekollisena pelaajana, jossa isoimmat vahvuuteni ovat. Uskon kaudesta tulevan pelillisesti vauhdikas ja viihtyisä. Toivottavasti saadaan paljon yleisöä ja ääntä Kirnuun, Sihvonen sanoo.

- Niko on kiekollinen pakki, jolla nähdään erittäin hyvä potentiaali kiekollisena pelaajana. Tavoitteena on saada fysiikkaa kehitettyä, ja nostettua voimatasoja ylemmäksi. Hän voi olla todellinen musta hevonen, jolla on iso mahdollisuus lyödä lopullisesti läpi Mestis-tasolla tulevalla kaudella. Odotamme innolla hänen otteitaan, päävalmentaja Maso Lehtonen sanoo.

Hyökkäykseen tehoja, väriä ja vanha tuttu Smedberg

Uusina hyökkääjinä RoKiin liittyvät Heikki Huttunen, Saku Kivinen, Joona Kiviniemi ja Milan Davidek. Lisäksi Rasmus Smedberg palaa takaisin Rovaniemelle.

Huttunen siirtyy Mikkelistä Rovaniemelle

Heikki Huttunen siirtyy RoKiin Mikkelin Jukureista. Huttunen, 22, on pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva hyökkääjä, joka on viimeiset kolme kautta pelannut Mikkelissä. Päättyneellä kaudella Huttunen pelasi 42 Liiga-ottelua tehden kolme tehopistettä. Huttusella on takanaan erittäin vahvat junnuvuodet U20 SM-sarjassa tehden 188 ottelussa 164 tehopistettä. Vyöltä häneltä löytyy myös U20 SM-sarjan pistepörssin voitto kahden vuoden takaa.

- Olen kuullut Rovaniemestä ja RoKista paljon hyviä asioita. Liityn innolla joukkueeseen ja uskon että RoKissa minulla on erinomainen mahdollisuus kehittyä pelaajana ja pelata myös voittavaa jääkiekkoa, Huttunen sanoo.

- Heikki on tehnyt hyviä tehoja U20 SM:ssä ja pelannut myös hyvän määrän Liiga-pelejä. Hän on nopeajalkainen ja fiksu pelaaja. Odotan, että hän pystyy luomaan nahkansa uudelleen tehorooliin ja nousemaan kärkihyökkääjien joukkoon, Lehtonen sanoo.

Saku Kivinen tulee RoKiin hakemaan kokonaisvaltaista kehitystä

Saku Kivisellä on takana jo viisi kautta Mestiksessä Kokkolan Hermeksen ja Joensuun Kiekko-Poikien riveissä. Kivinen, 25, siirtyy RoKiin kuitenkin Ruotsin Kalmarista, jossa hän päätti Joensuussa aloittamansa viime kauden. Kivinen on pelannut kaksi viimeistä Mestis-kautta likipitäen piste per peli -tahdilla. Myös Rovaniemellä hänen odotetaan tuovan tehoja tulosyksikköön. Yhteensä Kivinen on pelannut Mestiksen runkosarjassa peräti 202 ottelua tehden niissä 123 tehopistettä, ja lisäksi hän omaa 17 ottelun kokemuksen pudotuspeleistä.

- Hyvillä mielin olen tulossa Rovaniemelle. Kaikki puitteet ovat kunnossa, sekä osaava valmennus, joka haluaa auttaa kehittymään niin jääkiekkoilijana kuin myös ihmisenä, Kivinen taustoittaa RoKiin siirron taustoja.

- Saku kuuluu jo kokeneempien Mestis-pelaajien joukkkoon, ja on pystynyt useamman kauden pelaamaan isossa roolissa Mestiksessä. Hänellä on hyvät urheilijan ominaisuudet. Uskon, että pystymme tarjoamaan hänelle pienen lisän, niin pelin kuin fysiikankin osalta kehittyäkseen vielä hieman eteenpäin tuloksen tekijänä ja pelaajana kokonaisvaltaisesti, Lehtonen sanoo.

"Raamikas ja suoraviivainen hyökkääjä"

Joona Kiviniemi on vasta 19-vuotias, mutta nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata Suomen lisäksi myös Pohjois-Amerikassa kahden kauden aikana. Kahdella edellisellä kaudella hän pelasi pääosin Oulun Kärppien U20-joukkueessa, tehden 51 runkosarjan ottelussa 45 tehopistettä.

- Hyvillä fiiliksillä tulen Rovaniemelle. Uskon, että Rovaniemellä minulla on hyvä paikka kehittyä, ja varmasti ensi kaudella myös menestyä joukkueena, Kiviniemi sanoo.

- Joona tuo sellaista Pohjois-Amerikkalaista voimahyökkääjä-profiilia mukanansa. Hän on hyvän junioritehtaan tuote - raamikas ja suoraviivainen hyökkääjä, joka tuo meille hyvää lisäarvoa. Näen hänet tulevaisuuden hyökkääjänä. Joonalla on toki paljon vielä kehitettävää, mutta on myös halua ottaa vastaan valmennusta. Mielenkiinnolla odotan yhteistyötä hänen kanssaan, Lehtonen sanoo.

"Heti kauden alusta porukkaa kunnolla Kirnuun ja hieno tunnelma päälle"

RoKissa jo kolme vuotta pelannut, ja keväällä mutkan Joensuussa tehnyt hyökkääjä Rasmus Smedberg palaa RoKiin tulevalle kaudelle. Joukkueen keskuudessa erittäin pidetyllä Smedbergillä on vyöllään jo 113 peliä RoKi-paidassa, joissa hän on tehnyt 40 tehopistettä.

- Todella hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä jatkan RoKissa pienen Joensuun reissun jälkeen. On hienoa olla mukana kirjoittamassa uutta tarinaa rovaniemeläisessä jääkiekossa, ja minulla on kova luotto ensi kauden joukkueeseen. En malta odottaa, että pääsen tutustumaan kunnolla uusiin joukkuekavereihin, ja toivottavasti saadaan heti kauden alusta saakka porukkaa kunnolla peleihin ja hieno tunnelma päälle. Nähdään Kirnussa, Smedberg sanoo.

- Rambo on erittäin luotettava kahden suunnan hyökkääjä. Hän on hyvin pidetty kaveri ja uskon, että myös hänen kohdallaan pieniä asioita viilaamalla voidaan saada uusia asioita irti, ja nostaa myös hänen peliä seuraavalle tasolle. Odotan innolla, että päästään Rambon kanssa päivittäiseen työhön ja arkeen kiinni, Lehtonen sanoo.

Suomi-sarjan maalipörssin kärki hakee pelipaikkaa koeajan kautta

Milan Davidek on 23-vuotias Prahasta kotoisin oleva hyökkääjä. Hän on suhteellisen nuoresta iästään huolimatta kerännyt jo varsin paljon kokemusta Tsekeissä eri sarjoista, sekä viime kaudella Suomi-sarjan JHT:ssa Kalajoella. Davidek oli Suomi-sarjan paras maalintekijä, ja pistepörssin kolmas tehtyään peräti 17 maalia ja yhteensä 27 tehopistettä, 20 ottelussa. Hän on pelannut myös Tsekin U18- ja U20 -maajoukkueissa, sekä Tsekin pääsarjassa (25 ottelua), sekä Tsekin 2-tasolla peräti 113 ottelua. Davidekin RoKi-sopimukseen sisältyy kuukauden mittainen koeaika.

- Terveiset Rovaniemelle! Haluan kiittää mahdollisuudesta kamppailla paikasta joukkueessa. Olen kuullut vain hyvää RoKista ja odotan erittäin innoissani kaikkea: erityisesti uusien joukkuekavereiden ja kannattajien tapaamista. Uskon, että voin auttaa joukkuetta omalla panoksellani ja pelityylilläni. Nähdään elokuussa, Davidek sanoo.

- Milan on erittäin mielenkiintoinen Tsekki-hyökkääjä. Hän on Tsekeissä kierrellyt eri joukkueissa ja sarjoissa, ja hakenut paikkaansa, kunnes viime kaudella Kalajoen JHT:ssa pelasi koko kauden kovalla tasolla. Hän on erittäin hyvän laukauksen ja vahvan luistelun omaava pelaaja. Hän on suhteellisen perinteinen tulosyksikön Tsekki-pelaaja, mutta kuitenkin antaa kaikkensa pelille ja haluaa katsoa kaikki kortit mennäkseen eteenpäin pelaajana. Tykkäsimme miten hän pelasi viime kaudella ja saatiin lisäksi hyvät palautteet hänestä. Halusimme antaa hänelle mahdollisuuden ja mielenkiinnolla katsomme, että saammeko hänestä ulkomaalaisvahvistuksen ensi kauden joukkueeseen, Lehtonen sanoo.

Joukkue palaa kesätauolta elokuun alussa

RoKin joukkue jää omatoimisella harjoitusjaksolle juhannuksen jälkeen, ja palaa yhteisharjoitusten pariin elokuun alussa.

- Kevät ja kesä on mennyt erinomaisesti yhdessä harjoitellen. Olemme harjoitelleet kuudesta yhdeksään kertaan viikossa pelaajasta riippuen. Osalle pelaajista on tehty erikoisohjelmia ja suurin osa on ollut yhteisen ryhmän mukana. Töitä on tehty paljon hyvällä nipulla, ja meillä on ollut todella positiivinen treenijakso. Kesäharjoituksissa olemme keskittyneet fysiikan puolella erityisesti aerobiaan ja voiman tuottamiseen.

- Joukkue siirtyy omatoimijaksolle tämän viikon jälkeen, ja siitä jatketaan elokuun alussa jäälle yhteisharjoitusten merkeissä. Elokuussa tulemme olemaan paljon jäällä ja alamme käymään peliä pala kerrallaan lävitse, Lehtonen sanoo.

Keskiviikkona 23.6. yöttömän yön haastattelu


Vielä ennen juhannusta, keskiviikkona 23.6. on RoKin somekanavilla katsottavissa päävalmentaja Maso Lehtosen rennon tunnelman haastattelu Lapin yöttömästä yöstä. Maso vastaa yleisön esittämiin kysymyksiin Petri Keihäskosken seurassa.

Tämän uutisen tarjosi taloon.com.