CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Nuoria rovaniemeläisiä sopimuksiin: kolme hyökkääjää ja yksi puolustaja

Nuoria rovaniemeläisiä sopimuksiin: kolme hyökkääjää ja yksi puolustaja
Nuoria rovaniemeläisiä sopimuksiin: kolme hyökkääjää ja yksi puolustaja

RoKi on solminut Mestis-kauden 2020-21 kattavat pelaajasopimukset neljän rovaniemeläisen nuoren pelaajan kanssa. Nelikosta Janne Ulkuniemi, Santeri Hanska ja Pekka Hartikainen ovat hyökkääjiä ja Jere Välitalo puolustaja.

"Taitava ja fiksu sentteri, joka omaa kaikki edellytykset läpimurtoon Mestiksessä"

Keskushyökkääjä Janne Ulkuniemi, 22, voitti viime kaudella Nuorten Mestiksen pistepörssin tehden 43 ottelussa peräti 67 tehopistettä. RoKin junnuputken läpikäynyt Ulkuniemi on ollut joka ikäluokassa oman joukkueensa luottosentteri. Hän pääsi viime kaudella pelaamaan myös miesten Mestiksessä hyvin ottein ja onnistui myös maalinteossa. Ulkuniemi on toisen polven rokilaisia, sillä hänen Kyösti-isä pelasi RoKissa ja toimi 90-luvulla myös kapteenina ja on sittemmin valmentanut pitkään junioreissa, sekä toiminut myös edustusjoukkueen valmennuksessa.

- Hieno fiilis tehdä sopimus kasvattajaseuran kanssa. Innolla odotan alkavaa kautta ja tavoitteena on vakiinnuttaa paikka pelaavasta miehistöstä, Ulkuniemi sanoo.

- Janne oli Nuorten Mestiksen paras pelaaja viime kaudella. Hän otti vuosi sitten kesällä ison kehitysaskeleen harjoittelussa, millä oli iso vaikutus luisteluun ja pelaamiseen kokonaisuudessaan. Hän on taitava ja fiksu sentteri, joka omaa kaikki edellytykset läpimurtoon Mestiksessä. Jannella on hyvä luonne, ei "leiju" vaan tekee töitä ja pyrkii kehittymään, RoKin päävalmentaja Santeri Immonen luonnehtii.

"Ei ehkä ole itsekään vielä tunnistanut omia kykyjään"

Hyökkääjä Santeri Hanska, 20, lukeutui Ulkuniemen ohella viime kaudella Nuorten Mestiksen tehokkaimpiin pelaajiin. Hanska sijoittui pistepörssin kolmanneksi 44 ottelussa syntyneillä 56 tehopisteellä. Ulkuniemen ohella myös Hanska on kulkenut RoKin junnuputken läpi ollen tehokas jokaisessa ikäluokassa. Myös hän pääsi ottamaan viime kaudella ensimmäiset Mestis-pelit alle, ja täytti ruutunsa mallikkaasti.

- Hieno fiilis tehdä sopimus kasvattajaseuran kanssa. Viime kaudella sain pelejä alle, joten tälle kaudelle tavoite on vakiinnuttaa paikka kokoonpanossa ja saada myös tulosta aikaan. Lähden ensi kautta kohti kovin odotuksin, ja kirkkainta hakemaan, Hanska sanoo.

- Hanska pelasi viime kaudella uskottavasti Mestiksessä, eikä pelkästään "selviytynyt". Hänellä taidot riittää vaikka mihin - ei ehkä ole itsekään vielä tunnistanut omia kykyjään. Santeri on taitava ja monipuolinen pelaaja, ja hänellä on mahdollisuudet ottaa isokin rooli ensi kaudella, Immonen sanoo.

"Ennakkoluuloton ja erittäin maalinälkäinen pelaaja"

Hyökkääjä Pekka Hartikainen, 21, oli niin ikään viime kaudella RoKin Nuorten Mestis-joukkueen johtavia pelaajia. Hartikainen teki 41 ottelussa peräti 30 maalia ja yhteensä 50 tehopistettä - pistepörssissä hän sijoittui kuudenneksi. Hartikainen on myös toisen polven rokilaisia. Pekan isä Kari Hartikainen, ja setä Jorma Hartikainen kuuluivat RoKin kantaviin voimiin aina seuran perustamisen ajoista 90-luvun alkupuolelle asti. Kari on lisäksi tehnyt pitkän päivätyön valmennustehtävissä etenkin RoKin junioripuolella.

- Hyvät fiilikset on ensi kaudesta. Jäällä on treenattu paljon nyt kesällä ja luistin on kulkenut railakkaasti. Innolla odotan, että tosipelit alkavat, Hartikainen sanoo.

- Pekka on ennakkoluuloton ja erittäin maalinälkäinen pelaaja. Hän ei kumartele turhia - hänellä on kova halu ottaa pelipaikka. Tulee varmasti taistelemaan ja haastamaan kokeneemmat pelaajat kamppailussa peliajasta. Viime kaudella hän pääsi pelaamaan yhden ottelun Mestiksessä ja heilutti heti maaliverkkoa. Minulla on kovat odotukset häntä kohtaan, Immonen sanoo.

"Todella hyvillä fiiliksillä tulen takaisin kotikaupunkiin"

RoKi vahvistaa puolustustaan Rovaniemelle Oulun ja Kuopion vuosien jälkeen palaavalla Jere Välitalolla. Välitalo, 20, lähti yläkouluikäisenä Rovaniemeltä Ouluun ja jatkoi sieltä Kuopioon. Kuopiossa Välitalo nousi aina KalPan Liiga -joukkueen rinkiin ja Nuorten Liiga -joukkueen kapteeniksi asti. Viime kaudella hän kärsi loukkaantumisesta, jonka vuoksi pystyi pelaamaan vain 11 ottelua.

- Todella hyvillä fiiliksillä tulen takaisin kotikaupunkiin ja kasvattajaseuraan useamman kauden Etelä-Suomen reissun jälkeen. Tulevaan kauteen on valmistauduttu treenaamalla kovaa. Tavoitteena on saada ehjä kausi, ottaa seuraavaa askelta eteenpäin pelaajana, ja joukkueena tietenkin päätyyn asti, Välitalo sanoo.

- Jere on Rovaniemen poikia. Hänellä on kova hinku päästä pelaamaan vaikean viime kauden jälkeen ja edelleen kehittyä pelaajana. Jere on saanut viime vuodet hyvää kiekko-oppia - mielenkiinnolla odotan hänen otteitaan miesten peleissä, Immonen sanoo.

Sopimuspelaajista peräti viisi on RoKi-kasvatteja

Nyt julkaistujen sopimusten myötä RoKilla on sopimukset kahden maalivahdin, viiden puolustajan ja 12 hyökkääjän kanssa. Sopimuspelaajista peräti viisi on kotoisin Rovaniemeltä. Joukkuetta tullaan täydentämään vielä 3 - 4 -sopimuspelaajalla.