CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

RoKi Esports edustaa RoKia elektronisen urheilun pelikentillä

RoKi Esports edustaa RoKia elektronisen urheilun pelikentillä
RoKi Esports edustaa RoKia elektronisen urheilun pelikentillä

RoKi laajentaa toimintaansa elektronisen urheilun puolelle RoKi Esports -seuran merkeissä suomalaisten urheiluseurojen eturintamassa.

RoKi Esports pelaa NHL Gamerin organisoiman ECL:n (European Championship League) Lite -tasolla. Sarjatasolla pelaa peräti 112 joukkuetta seitsemässä eri lohkossa. RoKi Esportsin sarjatasolta löytyy tunnettujen jääkiekkoseurojen alla pelaavia joukkueita, kuten muun muassa ruotsalaisjoukkueet Luleå, Västerås ja Rögle. Ranskalaisista mukana on Grenoble, ja suomalaisista TUTO.

Lite -tason yläpuolella on kaksi tasoa, jotka ovat toiseksi korkein taso Pro, ja korkein taso Elite. Pro -tasolla joukkuiden määrä supistuu 32 -joukkueeseen ja Elite -tasolla 16 -joukkueeseen. ECL:n sarjat ovat avoimia, eli sarjoista voi pudota ja nousta kauden päätteeksi eri sarjatasoille.

Sarjamuotoisen kilpailutoiminnan lisäksi lajissa on maakohtaisia mestaruuskilpailuja. Kilpailutoiminnan järjestäjän NHL Gamerin kilpailuissa mukana olevia joukkueita on tällä hetkellä 264.

RoKi Esportsin pelaajilla useamman vuoden kokemus lajista

RoKi Esportsin pelaajilla on kokemusta lajista ja ECL:stä jo monen vuoden takaa. Noin puolella joukkueen pelaajista on juuret Rovaniemellä. RoKi Esportsin pelaajien ikäjakauma asettuu 23 - 30 -vuoden välille. Joukkue on kuluvalla kaudella varmistanut paikan Lite -tason pudotuspeleihin.

Tavoitteenamme on vakiinnuttaa oma identiteettimme pelitavan osalta ja nostaa sitä kautta tasoa. Joukkueen pohja on rakennettu tutun pelaajaringin ympärille ja mukaan on saatu pelaajia, jotka ovat sopineet pelitapaamme. Tärkeintä joukkueellamme on tasainen viisikkotyöskentely, jossa jokainen tietää roolinsa ja pystyy tarvittaessa mukautumaan pelitilanteisiin. Vahvuuksiamme ovat viisikkopuolustus ja nopea kiekon liikuttelu, joihin haluamme jatkossakin panostaa. Tavoitteena on ottaa askel eteenpäin ja nousta Pro -sarjatasolle, joukkueen kapteeni Teemu Kuusela kertoo.

”Tulevaisuuden juttu”

Olemme lähteneet mukaan e-urheiluun avoimin mielin ja innokkaasti. Näemme tämän tulevaisuuden juttuna, jossa haluamme olla mukana. E-urheilu tarjoaa meille uusia kanavia ja mahdollisuuksia. Tulevaisuuden visiona on ammattimaisen pelaamisen lisäksi tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastukseen myös e-urheilun puolella. Lähdemme kuitenkin liikkeelle maltillisesti askel kerrallaan. Hienoa päästä seuraamaan joukkueen otteita tulevissa peleissä kapteeni Teemu Kuuselan johdolla, RoKin toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta sanoo.

Matkalla pudotuspeleihin – ota sometilit seurantaan

RoKi Esportsin joukkue on vahvasti matkalla kohti tammikuussa alkavia pudotuspelejä.

Sarjaan ja joukkueen edesottamuksiin voit tutustua NHL Gamerin -nettisivujen, joukkueen somekanavien, sekä Twitch -palvelun kautta:

Ottelut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä Twitch -palvelun kautta tästä linkistä ja otteluiden huippuhetkiä on nähtävillä RoKi Esportsin YouTube -kanavan kautta tästä linkistä.