CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy
RoKi Hockey
RoKi Hockey
RoKi Hockey

ROKIN SEURAIKONI ANTTI JÄRVELÄ LOPETTAA URANSA

ROKIN SEURAIKONI ANTTI JÄRVELÄ LOPETTAA URANSA

RoKi kapteeni ja pitkäaikainen luottopelaaja Antti Järvelä on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Järvelä, 31, on kotoisin Kempeleestä, jossa hän aloitti pelaajapolkunsa Laser HT:n riveissä. Oulusta hän siirtyi Rovaniemelle kauden 2011-2012 jälkeen.

Järvelä on viettänyt viimeiset 11-vuotta Rovaniemellä edustaen RoKia. Hän on seurahistorian toiseksi eniten runkosarjaotteluita RoKi -paidassa pelannut pelaaja, edellään vain Ilari Sainio.

Suomi-sarjassa Järvelä pelasi RoKi -paidassa yhteensä 101 runkosarjaottelua ja 12 pudotuspeliottelua. Mestiksessä hän pelasi kahdeksan kauden ajan, jonka aikana hänelle kertyi 349 ottelua runkosarjassa, 29 ottelua pudotuspeleissä, 2 ottelua Mestis karsinnoissa sekä 14 ottelua Suomen Cupissa. Järvelä kuului RoKin kapteenistoon viimeiset viisi kautta. Varakapteenin roolissa hän toimi kausilla 2018-19 sekä 2020-21. Kapteenin roolissa Järvelä toimi kaudella 2019-20, sekä pronssimitaleihin päättyneillä kausilla 2021-22 & 2022-23.

Järvelän koko uran tilastot voit katsoa tästä linkistä

Kapteeni kommentoi lopettamistaan seuraavasti:

- Haluan kiittää koko RoKi yhteisöä yhteisistä vuosista 2012-2023. Teitte näistä vuosista unohtumattomia. Vuosien varrella on saanut tutustua lukuisiin mahtaviin ihmisiin, joiden kanssa on koettu mahtavia hetkiä. Mieleenpainuvimpina muistoina on kaksi peräkkäistä pronssiin päättynyttä mestiskautta. On ollut etuoikeus olla todistamassa kuinka yleisömäärät ovat kasvaneet muutamista sadoista muutamaan tuhanteen. Nyt on tullut minun aika siirtyä katsomon puolelle kannustamaan joukkeutta uusiin saavutuksiin, Antti Järvelä sanailee.

RoKin toimitusjohtaja Janne Hyvärisen mietteet Järvelän lopettamisesta:

- Antin lopettamispäätös oli ymmärrettävä, mutta RoKin ja lappilaisen kiekkoilun kannalta haikea. Antti Järvelä on varmasti yksi RoKin historian merkittävimmistä pelaajista, ja hän on ollut isossa roolissa, kun seura on noussut vuosien saatossa kohti Mestiksen kärkeä. Se, että hän pystyi vielä kehittymään ja nostamaan tasoaan pitkän uran loppuvuosina näinkin raskaassa sarjassa kuin Mestis, on todella kovan tekijän merkki. Antti kasvoi luotettavasta Suomi-sarja pelaajasta vuosien saatossa yhdeksi Mestiksen tyylikkäimmistä kapteeneista, hän oli esimerkillinen pelaaja kaukalossa ja sen ulkopuolella. Viime kevät päättyi mitalijuhliin Lappi Areenalla hänen ollessa kapteeni, joten ura huipentui upealla tavalla. Omasta ja seuran puolesta haluan kiittää Anttia hienosta RoKi-urasta ja toivottaa onnea tulevaan, Janne Hyvärinen kommentoi.