CCMADCHartwallRovaseudun MarkkinakiinteistötLapin KansaHutcodeKotimaailma Oy RovaniemiMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo OyREDU Edu OyTalenomStark
RoKi Hockey

ROKI VAIHTAA PÄÄVALMENTAJAA - SAKARI SALMELAN TILALLE MIKKO SIRENTO-MANNINEN

ROKI VAIHTAA PÄÄVALMENTAJAA - SAKARI SALMELAN TILALLE MIKKO SIRENTO-MANNINEN

RoKi Hockey Oy:n hallitus on torstaina 26.9.2024 päättänyt vapauttaa Sakari Salmelan RoKin päävalmentajan tehtävästä.

Mestis-kausi 2024-25 on alkanut haastavasti, kun viidestä ottelusta on kertynyt vain kolme sarjapistettä.

- Urheilullinen menestyksemme on ollut heikkoa, emmekä ole tilanteeseen tyytyväisiä. Sakari Salmela on tänään aamulla vapautettu päävalmentajan tehtävästä, RoKi Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Heikkilä kertoo.

- Emme valitettavasti ole edenneet suunnitelmiemme mukaisessa tahdissa joukkueen osalta, ja palataksemme raiteille tilanne edellytti nyt sen keskeisimmän tekijän, eli joukkueen päävalmentajan vaihdon. Muutos on aina mahdollisuus uuteen. Puolestamme kiitos Sakarille tehdystä työstä napapiirillä. Samalla toivotamme Miksan tervetulleeksi takaisin Lappiin tuttuun ympäristöön jatkamaan RoKi -tarinan rakentamista Heikkilä jatkaa.

Sirento-Manninen palaa Rovaniemelle

RoKin päävalmentajana torstaista alkaen aloittaa 34-vuotias Mikko Sirento-Manninen. Hänen sopimuksensa kattaa kaudet 2024-2025 ja 2025-2026. RoKin valmennusryhmässä jatkavat valmentaja Joonas Lehtonen sekä maalivahtivalmentaja Juha Soronen.

Sirento-Manninen on aikaisemmin toiminut päävalmentajana KooVeen U18 ja U20 -junioreissa. Hänet muistetaan myös Rovaniemellä Mestis-kausilta 2021-22 sekä 2022-23, kun hän toimi RoKin apuvalmentajan roolissa. Apuvalmentajana Sirento-Manniselta löytyy kokemusta myös HPK:n Liiga-joukkueesta.

RoKi Hockey Oy:n toimitusjohtaja Janne Hyvärinen kertoo asioiden edenneen nopeasti Sirento-Mannisen kanssa.

- Miksan kanssa olemme puhuneet mahdollisesta päävalmentajan tehtävästä jo hänen edellisen RoKi-pestinsä aikana, joten asia ei tullut kummallekaan osapuolelle uutena. Hänellä oli iso rooli valmennuksessa jo kahdella pronssiin päättyneellä kaudella. Tiedämme miehen kyvyt ja kovan motivaation tähän tehtävään, joten päätös uudesta päävalmentajasta tuli helposti, Janne Hyvärinen kertoo.

- On suuri kunnia palata takaisin RoKin penkin taakse ja etenkin Lappi Areenalle. Iso kiitos organisaatiolle tästä mahdollisuudesta. Ihmiset ja kaupunki jäi meidän perheemme mieliin niin vahvasti, että olemme kaikki innoissamme paluusta. Kiitos perheelle, että he mahdollistivat tämän näin nopealla aikataululla, RoKin tuore päävalmentaja Mikko Sirento-Manninen kommentoi paluutaan Rovaniemelle.

- Haluan tuoda ja tartuttaa oman valtavan intohimon jääkiekkoa kohtaan. Ensimmäiset pelit tulevat niin nopeasti, että haluan nähdä pelaamisen ilon, tietynlaisen kamppailu- ja luisteluilmeen ja sen että viisi pelaajaa tekee asioita tiiviisti yhdessä. Yhteisten pelien ja harjoitusten kautta pääsemme enemmän kiinni pelaamisen yksityiskohtiin ja kehittämään meidän omaa identiteettiämme, Sirento-Manninen päättää.

RoKi pelaa ensimmäisen ottelunsa Sirento-Mannisen johdolla huomenna perjantaina Nordiksella Jokereiden vieraana.