CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

RoKin toimitusjohtaja vaihtuu

RoKin toimitusjohtaja vaihtuu

RoKin Mestis-joukkueen taustayhtiö RoKi Hockey Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta jää pois tehtävästään syys-lokakuun vaihteessa. Uutena toimitusjohtajana aloittaa yhtiön nykyinen hallituksen puheenjohtaja Janne Hyvärinen.

Keväästä 2016 toimitusjohtajana toiminut Kankaanranta jättää tehtävän haikein, mutta positiivisin miettein.

- On ollut hienoa saada olla osa RoKi-yhteisöä viimeiset kuusi ja puoli vuotta. Tehtävästä poisjääminen ei ollut helppoa, mutta olen todella tyytyväinen yhtiön jäädessä erittäin hyviin käsiin Jannelle. Se mahdollistaa seuralle parhaan mahdollisen jatkumon. Uskon RoKin jatkavan kehitystään tulevina vuosina kaikilla mittareilla, ja tarjoavan entistä parempia elämyksiä lappilaisille jääkiekon ystäville, Pekka Kankaanranta sanoo.

- Erittäin isot kiitokset kaikille kannattajille, yhteistyökumppaneille, sidosryhmille, joukkueidemme jäsenille, sekä lukemattomille RoKi-henkisille talkoolaisille ja apukäsille kuluneista vuosista. Tulen olemaan osa RoKi-yhteisöä tulevaisuudessakin, joten Kirnussa nähdään jatkossakin, Kankaanranta sanoo.

"Odotamme menestystä jokaisena kautena"

Janne Hyvärinen toimii RoKi Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtajana 7.10. pidettävään varsinaiseen yhtiökokoukseen asti, jonka jälkeen hän aloittaa toimitusjohtajan tehtävät. Yhtiökokouksessa valitaan myös uusi hallitus, joten yhtiö saa samalla myös uuden puheenjohtajan.

Hyvärinen on 43-vuotias rovaniemeläinen, joka on toiminut yrittäjänä ja esimiestehtävissä jo yli 15 vuoden ajan. Entisenä taloushallintoalan yrittäjänä hän tuntee hyvin paikallista liike-elämää ja on ollut mukana useissa hallintotehtävissä yrityksissä sekä yhdistyksissä. Hän on ollut RoKi Hockey Oy:n hallituksen jäsen vuodesta 2018 lähtien, josta puheenjohtajana viimeisen vuoden ajan. Hyvärinen on seurannut RoKia jo 90-luvun puolivälistä Saarenkylän otteluista alkaen.

- Päättyvä kausi puheenjohtajana vahvisti käsitystäni siitä, kuinka paljon urheilujoukkueen eteen pitää tehdä töitä, että se pelkästään pysyy kasassa, saati saavuttaa menestystä. Mikään ei tule ilmaiseksi ja toiminnassa mukana olevien ihmisten tulee ajatella seuran ja yhteisön etua. On hienoa nähdä kuinka kaikenikäiset ja eri taustoilta tulevat ihmiset ovat valmiita antamaan oman panoksensa RoKille. Kulunut kausi oli aluksi kuin jännityselokuvasta, kun joukkue rakennettiin uusiksi ja taloudellisia kysymysmerkkejä leijui ilmassa. Lopulta kausi päättyi hienosti niin kaukalossa kuin talouspuolella. Vaikka taloustilanne on edelleen tiukka niin toimitusjohtajan pestin aloittaminen on nyt huomattavasti helpompaa, kun tulevaisuus näyttää valoisammalta, Janne Hyvärinen sanoo.

- Pekka Kankaanranta jättää valtavat saappaat täytettäväksi ja on hyvä, että hän on auttamassa taustalla myös tulevaisuudessa. Hänen osaamistaan tarvitaan varmasti jatkossakin. Kankaanranta on tehnyt huikean määrän töitä viimeisen kuuden vuoden aikana seuran kehityksen eteen. Hän on pitkälti vaikuttanut siihen, että RoKi on pystynyt ensin vakiinnuttamaan tasonsa Mestiksessä ja kehittymään, sekä tästä eteenpäin tavoittelemaan pysyvää jalansijaa sarjan kärkiseurojen joukossa, Hyvärinen sanoo.

- Alkaneella kaudella kova työnteko jatkuu niin joukkueessa kuin taustayhtiössä ja kaikki tähtää siihen, että viime kevään buumi ei jää vain yhden kauden ihmeeksi, vaan voimme aidosti odottaa menestystä jokaisena kautena. Tänä syksynä laaditaan uusi viisivuotinen strategia, jossa varmasti asetetaan organisaationa rimaa entistä korkeammalle niin urheilun kuin taloudenkin osalta, Hyvärinen sanoo.

Kuva: Muokattu Pekka Ahon kuvasta