CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

SAKARI SALMELA ROKIN PERÄSIMEEN 1+1 -VUOTISELLA SOPIMUKSELLA

SAKARI SALMELA ROKIN PERÄSIMEEN 1+1 -VUOTISELLA SOPIMUKSELLA

Salmela haluaa tulla Rovaniemelle menestymään.

Nokian Pyryn päävalmentaja ja Suomi-sarjan vuoden valmentajaksikin kaudella 2021-22 valittu Sakari Salmela, 31, on Rovaniemen Kiekon uusi päävalmentaja kaudelle 2023-24. Salmelan sopimus on kestoltaan 1+1 vuotta, mistä jälkimmäinen sopimusvuosi on seuran optiolla.

RoKi Hockeyn nykyinen päävalmentaja Maso Lehtonen on käyttänyt sopimukseensa sisältyneen siirto-option, eikä näin ollen jatka tehtävässään tulevalla kaudella.

Salmelan tavoitteena on jatkaa lappilaisen kiekon esiinmarssia suomalaisella kiekkokartalla.

- Haluan tulla Rovaniemelle menestymään. Niin kauan kun kilpaurheilussa mukana ollaan niin tavoitteena pitää olla voitto. Toki voittaminen on aina asioiden summa, mutta niin hyvin yritetään työt tehdä että se on mahdollista. Se vaatii myös jatkuvaa kehitystä niin pelaajilta kuin valmentajiltakin, Salmela summaa.

Rovaniemellä Salmelaa houkutteli erityisesti niin olosuhteet, kuin Kirnun ainutlaatuinen tunnelma.

- Organisaatio ja fanit ovat sarjan kärkeä, joten ei tarvinnut montaa sekuntia miettiä tänne lähtöä kun sauma avautui.

Myös nykyisen päävalmentajan, Maso Lehtosen työ RoKin peräsimessä kerää kiitosta Salmelalta ja hän näkeekin selkeän jatkumon kapulan vaihtuessa

- Maso on tehnyt täällä loistavaa työtä. Joukkue on tottunut treenaamaan kurinalaisesti ja arki on täällä ollut laadukasta. Siitä ei tulla tinkimään jatkossakaan. Puitteet Rovaniemellä ovat ihan kärkipäässä koko Suomessa. Haluamme olla Mestiksen urheilullisin joukkue ja houkuttelevin vaihtoehto pelaajalle kehittymisen kannalta, Salmela alleviivaa.

Myös uusia tuulia on luvassa uuden päävalmentajan alaisuudessa.

- Tiettyjä asioita varmasti pelissä muuttuu nykyiseen nähden, mutta puhutaan vivahteista. Ensi kaudella Roki tulee pysymään kiekossa ja rytmittämään peliä vahvasti niin kiekollisena, kun kiekottomana. Haluamme määrätä mitä pelissä tapahtuu minäkin hetkenä, Salmela päättää.

RoKi Hockey Oy:n toimitusjohtaja Janne Hyvärinen on tyytyväinen rekrytoinnin lopputulemaan.

- Uuden valmentajan rekrytointiprosessi oli mielenkiintoinen ja haastattelimme useaa kanditaattia. Salmelan valinta oli kuitenkin selkeä ja yksimielinen päätös. Näemme hänessä modernin ja eteenpäin menevän valmentajan, joka sopii RoKin suunnitelmiin ja toimintamalleihin täydellisesti, Hyvärinen toteaa.

Muu valmennusryhmä julkaistaan kokonaisuudessaan myöhemmin kevätkesällä.