CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Tehomies Ville tekee paluun - RoKin hyökkäys valmis Mestis-kauteen

Tehomies Ville tekee paluun - RoKin hyökkäys valmis Mestis-kauteen
Tehomies Ville tekee paluun - RoKin hyökkäys valmis Mestis-kauteen
Tehomies Ville tekee paluun - RoKin hyökkäys valmis Mestis-kauteen

RoKi saa kauden alun kynnyksellä erittäin mieleisen vahvistuksen, kun Gabin Ville palaa Rovaniemelle.

Lisäksi lisää mielenkiintoa joukkueeseen tuo Moskovan TsSKA:n junioripolun läpikäynyt hyökkääjä Nikita Dolgopyatov ja rovaniemeläinen Janne Ulkuniemi.

Nyt julkaistujen sopimusten myötä RoKin hyökkäys on valmis 24.9. alkavaan Mestis-kauteen. RoKi pyrkii täydentämään joukkuetta vielä yhdellä puolustajalla.

Tsekin pääsarjasta palaava Ville hakee uutta vaihdetta silmään

Ville, 23, on rovaniemeläisille tuttu kaveri, sillä alkava kausi on hyökkääjälle jo kolmas RoKi-paidassa. Viime kaudella Ville takoi 19 tehopistettä vain 11 Mestis-ottelussa ennen siirtymistään Tsekin pääsarjaan. Yhteensä tulisieluinen hyökkääjä on pelannut 97 ottelua Mestiksessä tehden 76 tehopistettä. Aiemmin sekä laidassa, että keskellä pelanneelle Villelle on suunniteltu roolia keskushyökkääjän paikalta. Ville liittyy joukkueeseen tiistaina, ja on siten joukkueen käytettävissä jo torstaina 16.9. harjoitusottelussa Hokkia vastaan.

- Olen erittäin tyytyväinen paluuseeni Rovaniemelle. Monien kavereiden myötä siitä on tullut kuin toinen koti minulle. Projekti, joka seurassa on Mason kanssa päällä, on loistava. En malta odottaa, että pääsen jälleen pelaamaan Lappi Areenalla, Ville sanoo.

- Haettiin kärkeen sentteriä. Kun Gabin tuli tarjolle niin tiedettiin heti, että tässä on meidän näköinen jätkä. Hän on Rovaniemeläisille tuttu, ja halusi tulla nimenomaan tänne. Miehessä on sopiva ripaus tulisuutta ja taitoa, joten hän sopii meidän karavaaniin kuin porot Lappiin, päävalmentaja Lehtonen sanoo.

Työteliäs ja taitava TsSKA-kasvatti

Uutena pelaajana RoKiin siirtyy hyökkääjä Nikita Dolgopyatov. Moskovan TsSKA:n junioripolun läpikäynyt monipuolinen hyökkääjä, 21, on esiintynyt tehokkaasti kaikissa ikäkausijoukkueissa. Viime kaudella hän ei onnistunut ottamaan tavoittelemaansa roolia TsSKA:n kivikovasta VHL-joukkueesta, ja lähteekin nyt hakemaan uutta reittiä uralleen Suomesta ja Rovaniemeltä. Oikealta laukovan hyökkääjän pelipaikka RoKissa löytynee aluksi laidasta, mutta hän pystyy pelaamaan myös keskushyökkääjän paikalla.

- Terveiset kaikille kannattajille. Olen iloinen mahdollisuudesta Rovaniemellä, ja uskon pystyväni auttamaan joukkuetta, Dolgopyatov sanoo.

- Nikita tuo meille jalkoja ja työteliäisyyttä lisää hyökkäykseen. Hän on käynyt kovan juniorikoulun Moskovassa, ja on hakemassa läpimurtoa Eurooppaan. Nikita pystyy pelaamaan sekä keskellä, että laidassa tuoden täten lisää monipuolisuutta meidän hyökkäykseen, Lehtonen sanoo.

Ulkuniemi tuo lisää kilpailua ja paikallisuutta

RoKi-kasvatti Janne Ulkuniemi lunasti paikan joukkueesta koeajan kautta. Tehokkaasti junioreissa pelanneella hyökkääjällä on alla 22 Mestis-peliä kahden edellisen kauden ajalta. Ulkuniemi on yhdeksäs lappilainen sopimuspelaaja tämän kauden joukkueessa.

- Takana on tiukka ja työteliäs kesä. Halu pelata Mestistä RoKin riveissä on ajanut eteenpäin. Nyt jatketaan innolla ja taistellen uutta kautta kohti, Ulkuniemi sanoo.

- Janne teki kovan työn kesän aikana ja pystyi omalla asenteellaan ja halullaan näyttämään valmennukselle, että on ansainnut paikan joukkueesta. Hän on taitava rovaniemeläinen, jolla on vielä paljon lunastamatonta potentiaalia, Lehtonen sanoo.

Mestis alkaa 24.9. - Ensi viikolla viimeinen harjoitusottelu

RoKi kohtaa viimeisessä kauteen valmistavassa harjoitusottelussa Kajaanin Hokin torstaina 16.9. klo 18:30 Lappi Areenalla. Otteluinfot ja tietoa kausikorttilaisille tästä linkistä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Lapin Kansa Liven kautta tästä linkistä.

Mestis-kausi alkaa 24.9. vierasottelulla, ja kotiavaus on vuorossa lauantaina 25.9.