CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Tilannekatsaus: Päävalmentaja Immosen mietteet tulevasta

Kuva: Tommy Jokelainen
Kuva: Tommy Jokelainen

Kohti kautta 2020-21

Tulevan kauden valmistavat oheisharjoitukset käynnistyvät toukokuun alussa, mikäli tilanne koronaviruksen osalta sen mahdollistaa. Pelaajat, jotka viettävät kesän Rovaniemellä, harjoittelevat harjoitusryhmässä, joka koostuu edustuksen pelaajien lisäksi U20-joukkueen pelaajista. Sen sijaan ne pelaajat, jotka eivät ole Rovaniemellä, harjoittelevat omatoimisesti toukokuusta heinäkuun loppuun.

- Omatoimisen harjoittelun osalta valmentajilta tulee ohjeet ja harjoitusohjelmat. Pelaajien harjoittelu pyritään pitämään kontrollissa, pidetään testejä ynnä muuta. Elokuussa pidetään heti testit, kun kokoonnutaan joukkueena yhteen. Tätä kautta nähdään, miten pojat kehittyvät kesän aikana ja saadaan suuntamerkkejä, miten kesän harjoittelussa on onnistuttu, toteaa päävalmentaja Santeri Immonen.

Immonen kommentoi tulevan kauden pelillisiä tavoitteita seuraavasti.

- Joukkueena muodostamme tavoitteet, kun kokoonnumme elokuun alussa yhteisharjoituksiin. Totta kai täytyy parantaa tästä kaudesta, jäi paljon hampaan koloon. Katsotaan vähän, mitenkä joukkue muodostuu ja mietitään sitten tarkemmin. Yleisesti ottaen pyritään parantamaan, että päästäisiin kilpailuun mukaan kirkkaimmista sijoituksista.

Joukkueen rakentuminen

Immonen kuvailee odotusarvoa joukkueen rakentumisesta seuraavasti.

- Pyrimme pitämään viime kauden pelaajista ne keitä halutaan. Eletään vähän erikoista aikaa, mikä osaltaan vaikuttaa joukkueen kokoamiseen. Tiettyihin rooleihin haetaan täydentäviä pelaajia, ja myös ns. todelliseen tulosyksikköön. Monelle tontille on vielä paikkoja avoimena, mutta kuitenkin meillä on hyvin hahmotettuna tilanne, sekä hyviä yrityksiä vetämässä näihin rooleihin.

Myös uusia pelaajia on tulossa.

- Kärkipaikoille haetaan pelaajia, mutta myös muille osastoille, eli ns. peruspelaajia ja maalintekijöitä. Totta kai isojakin kaloja pyritään metsästämään ja ollaan kilpailussa mukana muiden joukkueiden kanssa, kun aletaan Mestiksen kärkiäijistä tappelemaan, kommentoi Immonen.