CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Viikonvaihteessa kolmen ottelun etelänreissu – Päävalmentaja Santeri Immonen: ”Hermeksen vauhtiin päästävä heti kiinni”

Viikonvaihteessa kolmen ottelun etelänreissu – Päävalmentaja Santeri Immonen: ”Hermeksen vauhtiin päästävä heti kiinni”

Santeri Immonen johtaa joukkonsa perjantaina Raksilan kautta Kokkolaan. Kuva: Oona Sarajärvi

Lappi Areenan jäädytyslaiteremontin takia ottelutauolla ollut RoKi laittaa viikonvaihteessa pelivaihteen päälle, kun se matkustaa etelään kolmen ottelun vieraspelikiertueelle.

Perjantaina pelataan Kokkolassa Hermestä vastaan, lauantaina vastassa on KeuPa HT Keuruulla ja sunnuntaina Jokipojat Joensuussa.

– Hyvällä fiilingillä ollaan, kun päästään pelaamaan parin viikon tauon jälkeen. Pelaajat ovat terveenä ja armeijakavereita (Koivunen ja Jaakola) lukuun ottamatta saadaan täysi rosteri vieraspelikiertueelle mukaan, päävalmentaja Santeri Immonen kertoo.

A-junioreista mukaan etelänreissuun lähtee Lauri Nevala. Myös A-junioreilla on viikonvaihteessa kolmen vieraspelin rupeama, ja osa pelaajista armeijassa kiinni.

Kaikki kolme viikonvaihteen vastustajaa ovat RoKille ns. uusia tuttavuuksia, sillä kohtaamiset ovat tämän kauden ensimmäiset. Immonen valmennustiimeineen on kuitenkin seurannut joukkueiden pelejä Ruutu+ -suoratoistopalvelun kautta.

– Hermes on nuori ja vauhdikas joukkue. Meidän on päästävä siihen vauhtiin ja peliin kiinni heti alusta alkaen. Keskittymisemme on nyt vain ja ainoastaan perjantain pelissä, Immonen sanoo.

Hermes pelaa myös keskiviikkona, mikä voi olla heille etu – tai painaa jaloissa. Se, miten RoKin pelaamattomuus vaikuttaa, on sekin vielä arvoitus.

”Halliongelmia turha ruveta märehtimään”

RoKin kotipelejä on jouduttu siirtämään pelattavaksi vasta keväällä Lappi Areenan jäädytyslaitteiston rikkouduttua. Joukkue on kuitenkin päässyt harjoittelemaan Areenan harjoitushalli 2:ssa.

– Harkkahallin kaukalo on toki pienempi, mutta parempi näin kuin että olisimme joutuneet matkustamaan toiselle paikkakunnalle treeneihin. Harmillista ensi viikonlopun pelejä ajatellen on se, ettemme pääse jäille keskiviikkona emmekä torstaina Kelekka-messujen takia. Sen sijaan käymme perjantaiaamuna jäillä Raksilassa Oulussa, mistä matka jatkuu Kokkolaan, Immonen selvittää.

Hallitilanne on luonnollisesti RoKille haasteellinen monella tapaa, mutta Immonen haluaa pitää ajatukset ja toiminnan positiivisena.

– On aivan turha ruveta märehtimään tilannetta, kun ei sille mitään voi. Keväällä pelataan sitten täyttä höyryä, kun pelkästään helmikuussa meillä on 12 ottelua.

Miksi pelejä ei pelata muilla paikkakunnilla?

Moni lätkäfani on ihmetellyt, miksi RoKi ei pelaa kotiotteluitaan jossakin muussa Lapin halleista. Toimitusjohtaja Pekka Kankaanrannalla on tähän varsin järkeenkäypä selitys.

– Meillä on noin kaksi tuhatta kausikorttiasiakasta. Heille on taattava mahdollisuus katsoa pelejä. Toinen syy on taloudellinen. Lappi Areenalla pelattavat pelit mahdollistavat aivan eri tason tuotot kuin jos pelattaisiin muilla paikkakunnilla. Ottelutuotot koostuvat lipunmyynnin lisäksi VIP-aitio-, kioski- ja anniskeluravintolamyynneistä, eikä niihin tuloihin päästäisi kiinni muualla. Tietysti olisimme muutoin ihan mielellään jalkauttaneet Mestis-kiekkoa muille paikkakunnille.

Kaikki pelimuutokset:
  • pe 18.10. RoKi – Ketterä siirtyi pelattavaksi su 2.2.
  • ke 23.10. RoKi – Jokipojat siirtyi pelattavaksi ke 12.2.
  • la 26.10. RoKi – KeuPa HT siirtyy pelattavaksi pe 7.2.
  • ke 6.11. RoKi-Hokki siirtyy pelattavaksi la 8.2.
  • pe 31.1. RoKi – Hokki siirtyy pelattavaksi ke 29.1.

Katso vieraspelit Oliver’s Cornerissa, Pub Punapippurissa tai kotisohvalla

Kaikki vierasottelut näytetään livenä Rovaniemen keskustassa Oliver’s Cornerissa, joka toimii vierasotteluiden pääkumppanina kaudella 2019-20. Otteluita voit seurata myös Pub Punapippurissa Viirinkankaalla. Ottelut näet lisäksi suorana myös kotisohvalta Ruutu+ -palvelusta.

Ensi viikonvaihteen vierasottelut:
  • pe 1.11. klo 18.30 Hermes – RoKi
  • la 2.11. klo 17.00 KeuPa HT – RoKi
  • su 3.11. klo 17.00 Jokipojat – RoKi

Viikonvaihteen vieraspelireissun jälkeen RoKille, kuten muillekin, tulee liki kahden viikon mittainen ottelutauko Karjala-turnauksen (7.-10.11.) takia. RoKin ensimmäinen kotiottelu pitkän tauon jälkeen pelataan perjantaina 15.11. ja sen jälkeen myös seuraavat kolme ottelua ovat kotipelejä.

Seuraa meitä somessa:

Facebook: rokihockey

Instagram: @rokihockey

Twitter: @rokihockey

#lätkässälappiin #rokihockey #Mestis #SuomenViihdyttävintäLätkää