CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Huikea startti Hengenpelastajaliigassa – tule sinäkin mukaan!

Huikea startti Hengenpelastajaliigassa – tule sinäkin mukaan!

Kuva: Julius Repo / Bonzu

Mestiksen ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelun yhteistyössä järjestämän Hengenpelastajaliigan ensimmäinen sarjataulukko on julkaistu. Ensimmäisen kuukauden aikana Mestis-yhteisö on käynyt luovuttamassa verta yhteensä jo huimat 250 kertaa. Tämän myötä on pystytty auttamaan mahdollisesti jopa 750 potilasta.

Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa. Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa jääkiekon ystävä luovuttamalla verta ja kertomalla sen Mestis-joukkueen nimen, jolle haluaa luovutuspisteensä lahjoittaa. Yhdestä luovutuskerrasta joukkue kuittaa sarjataulukkoon kolme pistettä. Kolme ”sarjapistettä” perustuu siihen, että yhdellä luovutuskerralla voi auttaa jopa kolmea potilasta.

Kauden päätyttyä aktiivisin seurayhteisö palkitaan Mestiksen palkintogaalassa 2020 ”Vuoden hengenpelastaja”-palkinnolla.

HENGENPELASTAJALIIGAN SARJATAULUKKO:

Joukkue Luovutuskerrat Pisteet
TUTO Hockey 112 336
KOOVEE 50 150
RoKi 18 54
IPK 16 48
Hokki 14 42
KeuPa HT 12 36
K-Vantaa 10 30
Ketterä 5 15
Peliitat 4 12
Jokipojat 4 12
Hermes 3 9
SaPKo 2 6

Seuraavan kerran pääset luovuttamaan verta Rovaniemellä Kalotinlinnan alakerrassa (Koskikatu 14) maanantaina 2.12 klo 11.00-15.30.

HUOM! Hengenpelastajaliigaan voi osallistua paitsi Mestis-paikkakunnilla, myös kaikissa muissa Suomen verenluovutuspaikoissa. Tsekkaa lähimmät luovutusaikasi- ja paikkasi täältä.

Linkki Mestiksen alkuperäiseen uutiseen täältä.

Lue lisää Mestiksen ja Veripalvelun yhteistyöstä täältä.