CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy
RoKi Hockey

Jääkiekkovalmennukseen painottuva liikunnanohjaajan AMK-koulutus käynnistyy syksyllä Rovaniemellä

Jääkiekkovalmennukseen painottuva liikunnanohjaajan AMK-koulutus käynnistyy syksyllä Rovaniemellä

Haku Lapin ammattikorkeakoulun, Suomen Jääkiekkoliiton sekä Rovaniemen Kiekon yhteistyönä järjestämään jääkiekkovalmennukseen painottuvaan liikunnanohjaajan AMK-koulutukseen on käynnistynyt avoimen AMK:n väylän kautta.

KOULUTUKSEN TAVOITTEET

Syksyllä 2020 käynnistyvä koulutus tarjoaa opiskelijalle kattavan ymmärryksen urheilun vaatimuksista sekä lajispesifin koulutuksen lajin vaatimuksiin pohjautuen. Tutkinnon keskeisenä tavoitteena on tuottaa opiskelijalle osaamista, jolle on tarvetta jääkiekkoon ja sen valmennukseen, sekä valmennuksen kehittämiseen liittyvissä työtehtävissä. Koulutuksen tavoitteena on myös saada lisää korkeakoulutettuja osaajia jääkiekkovalmennuksen pariin.

KOULUTUKSEN RAKENNE

Opinnot ovat Lapin ammattikorkeakoulun liikunnanohjaajakoulutuksen opintosuunnitelman mukaisia opintoja. Ensimmäisenä opintovuotena opinnot keskittyvät liikunta-alan tietoperustan rakentamiseen, toisena vuotena syventäviin liikunta-alan opintoihin, kolmantena vuotena soveltavaan liikunta-alan osaamiseen ja neljäntenä vuotena liikunta-alan työelämäosaamiseen.

Opiskelijoille rakennetaan henkilökohtainen opetussuunnitelma ammattikorkeakoulun ja avoimen yliopiston opintosisällöistä. Lisäksi koulutuksessa hyödynnetään Suomen Jääkiekkoliiton valmennuskoulutusjärjestelmän sisältöjä.

Lähtökohtana koulutuksessa on, että liikunnanohjaajan AMK-tutkinnon suorittava opiskelija suorittaa koulutuksen aikana myös Suomen Jääkiekkoliiton NVK- ja JVK -koulutukset. Mikäli opiskelija on jo suorittanut kyseiset koulutukset aloittaessaan, hänelle räätälöidään lajisisältöihin liittyvä koulutus henkilökohtaisten oppimistarpeiden mukaisesti.

Opinnoissaan jääkiekkovalmennukseen suuntautuva liikunnanohjaajaopiskelija suorittaa kaikki opintoihin sisältyvät tehtävänsä, opinnäytetyönsä ja harjoittelunsa jääkiekkoon pohjautuen.

Koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina ja niihin liittyvinä näyttöinä, sillä tutkinto tulee suorittaa valmennustyön ohessa. Monimuoto-opetuksessa opintoja tehdään pääsääntöisesti verkkopohjaisissa oppimisympäristössä, mutta opintoihin sisältyy myös Rovaniemellä lähikontaktipäiviä rajattu määrä lukukausittain.

Opiskelijan on mahdollista jatkaa opiskelujaan Lapin AMK:n tutkinto-opiskelijana kevään 2021 yhteishaun kautta, mikäli opiskelija suorittaa ensimmäisenä opiskelulukukautena vaadittavat 60 opintopistettä.

AMK-tutkinto on alempi korkeakoulututkinto. Tutkinnon suorittaneilla on mahdollisuus jatkaa opintoja hakeutumalla esimerkiksi ammattikorkeakouluun suorittamaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa tai yliopistoon maisterivaiheen opintoja.

Jääkiekkovalmentaja -koulutuksen rakenteen näet artikkelin alaosan liitteestä tai tästä linkistä.

Liikunnanohjaaja (AMK) -koulutukseen ja sen sisältöön voit tutustua tarkemmin tästä linkistä.

OPISKELIJAT SIJOITTUVAT VALMENNUSTEHTÄVIIN ROVANIEMELLÄ

Koulutukseen osallistuvat opiskelijat sijoittuvat valmennustehtäviin ensisijaisesti RoKin miesten Mestis-joukkueeseen sekä toissijaisesti U20- ja U18-joukkueisiin. Koulutukseen haetaan erityisesti seuraavista valmennuksen osa-alueista kiinnostuneita opiskelijoita: pelin analytiikka, fysiikkavalmennus ja maalivahtivalmennus, mutta myös muista jääkiekkovalmennuksen osa-alueista kiinnostuneet opiskelijat huomioidaan haussa.

Lisätiedot valmennustehtävistä: Pekka Kankaanranta, pekka.kankaanranta@rokihockey.fi / 040 529 4160.

HAKU KOULUTUKSEEN

Jääkiekkovalmennukseen painottuvan liikunnanohjaaja(AMK)-koulutuksen syksyllä 2020 aloittamisesta kiinnostuneita valmentajia pyydetään lähettämään hakemus oheisten hakuohjeiden mukaisesti 31.5.2020 mennessä.

Avoimen AMK-väylän kautta koulutukseen hakeutuvien valmentajien osalta valintakriteereinä on aiempi valmennuskokemus, mahdollisuus ja motivaatio suorittaa alempi korkeakoulututkinto valmennustöiden ohessa sekä kiinnostus työskennellä valmennustehtävissä Rovaniemellä.

Koulutukseen voivat hakea myös ne opiskelijat, jotka ovat kevään 2020 yhteishaussa hakeneet liikunnanohjaajan AMK-tutkinnon opiskelijoiksi sekä ne opiskelijat, jotka ovat jo tutkinto-opinto-opiskelijoina liikunnanohjaajan AMK-koulutuksessa.

Syksyllä 2020 käynnistyvässä koulutuksessa opiskelupaikka on tarjolla viidelle opiskelijalle.

Avaa hakuohjeet tästä linkistä tai tutustu niihin artikkelin alta löytyvän liitetiedoston kautta.

Avaa hakemuslomake tästä linkistä.

KOULUTUKSEN HINTA

Koulutukseen osallistuvat opiskelijat maksavat avoimen AMK:n vuosimaksun 300€.

Mikäli opiskelija suorittaa ensimmäisenä vuotena 60 opintopistettä, on hänellä mahdollisuus edetä tutkinto-opiskelijaksi. Tutkinto-opinnot ovat opiskelijalle maksuttomia. Mikäli opiskelija tulee valituksi Lapin AMK:n liikuntaohjaajakoulutuksen tutkinto-opiskelijaksi ennen koulutuksen alkua, ovat Jääkiekkovalmentaja -koulutuksen opinnot opiskelijalle maksuttomia.

LISÄTIEDOT

Heikki Hannola, yliopettaja, Lapin AMK (heikki.hannola(a)lapinamk.fi / 040 5454 711)

Jukka Lamminaho, koulutuspäällikkö, Suomen Jääkiekkoliitto (jukka.lamminaho(a)finhockey.fi)

Pekka Kankaanranta, toimitusjohtaja, RoKi Hockey (pekka.kankaanranta(a)rokihockey.fi / 040 5294 160)

LIITTEET

Jääkiekkovalmentajan (AMK) hakuohjeet

Jääkiekkovalmentajan opintojen (AMK) koulutuksen rakenne