CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Olli Iisakka on valmiina tulevaan kauteen - "Todella odottavainen fiilis"

Kuva: Arno Hämäläinen
Kuva: Arno Hämäläinen
Olli Iisakka on valmiina tulevaan kauteen - "Todella odottavainen fiilis"
Kuva: Arno Hämäläinen

Olli Iisakka aloittaa kolmannen kautensa Rovaniemellä. Viime kausi ei ollut espoolaislähtöiselle hyökkääjälle helppo, mutta kohta hän on valmis palaamaan kentälle.

Päättynyt kausi oli Olli Iisakalle haastava. Alkukaudella mies oli nopea kuin tuuli ja jykevyytensä ansiosta hän pystyi hallitsemaan kiekkoa todella hyvin. Tämä aiheutti harmaita hiuksia vastustajien puolustuksessa, kun 190-senttinen hyökkääjä purjehti maalia kohti.

Iisakka loukkasi polvensa varhaisessa vaiheessa viime kautta, eikä miestä nähty kentällä enää keväälläkään. Kuntouttamisprosessi on ollut pitkä, mutta nyt hän on lähellä paluuta täyspainoiseen treenaamiseen.

— Kevät on sujunut hyvin. Olen treenannut ja erityisesti kuntouttanut polvea paljon. Kuukauden päästä pitäisi olla pelikunnossa eli melkein tämä on selätetty.

Vallitsevat poikkeusolot ovat tuoneet muutoksia myös kesän Espoossa viettävän hyökkääjän arkeen.

— Olen joutunut pyöräilemään ja olemaan muutenkin ulkona huomattavasti enemmän, kun salit olivat täällä Espoossa kiinni. Lähinnä käytännöllistä hyötyliikuntaa on tullut luonnossa harrastettua.

23-vuotias Iisakka pyrkii tulevan kauden jälkeen pelaamaan ylempiin sarjoihin, mutta sitä ennen hänellä on selkeät tavoitteet ensi kaudella.

— Ensi kaudella tavoitteena on ottaa iso rooli RoKissa ja olla avainpelaaja.

— Tulevan kauden jälkeen on tavoitteena pelata jotain muuta sarjaa. Sillä ei ole merkitystä, onko se esimerkiksi Liiga tai jossain ulkomailla, mutta haluaisin pelata ammattilaisena, koska syksyllä lähtee viides kausi Mestiksessä ja pyrkimys olisi ylöspäin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: Arno Hämäläinen

Mitä fanit halusivat kysyä Ollilta?

RoKin sosiaalisen median seuraajat pääsivät esittämään Ollille kysymyksiä. Yksi eniten kysytyistä kysymyksistä oli, että miten mies on niin nopea.

— Olen aina ollut räjähtäväinen ja halunnut aina olla mahdollisimman nopea. Olen perinyt hyvät geenit sen suhteen, mutta olen treenannut sitä viime vuosien aikana aika paljon, sillä olen halunnut pitää nopeuden valttikorttinani kentällä.

Kiekko-Espoo sai Mestis-paikan tulevalle kaudelle, kun sarjaa haluttiin laajentaa. Millaisia mietteitä sinulla on kotikaupunkisi nousemisesta Mestikseen?

— Tosi hieno juttu Mestikselle ja Espoolle. Espoo on Suomen toiseksi suurin kaupunki, joten on hienoa saada sinnekin Mestis-joukkue. Veikkaan, että heillä on kaikki puitteet kunnossa. Mestiksen isoin halli ja paljon yleisöäkin varmasti, jos tämä tilanne antaa myöden.

Mestiksen arvoa suomalaisessa jääkiekossa nostetaan usein esille ja siitä on laaja kirjo erilaisia mielipiteitä. Mitä sinä olet mieltä, kun olet neljä kautta tätä sarjaa nyt pelannut?

— Mielestäni Mestiksen merkitys on varsinkin nuoremmille pelaajille suuri, että pääsee miesten peleihin. Joka vuosihan Mestiksestä nousee ammattilaissarjoihin pelaajia, joten kyllä tämä on hyvä paikka pelata ennen Liigaa tai muita isompia sarjoja.

— Monilla Mestis-pelaajilla on tähtäimessä nousta ylempiin sarjoihin, mutta tämä toimii hyvänä välisteppinä esimerkiksi A-nuorten jälkeen. Mestikseen tullaan usein kehittymään ja otetaan seuraava askel kohti ammattilaissarjoja, Iisakka jatkaa.

Entäs suosikkijoukkue ja -pelaaja NHL:ssä?

— Tämä on helppo. Lempijoukkueeni on St. Louis Blues ja lempipelaajani on T.J. Oshie.

Muodosta itsellesi kentällinen, jossa on ainoastaan Suomessa pelaavia pelaajia ja perustele, miksi valitsit juuri heidät.

— Maalivahdiksi Paavo Hölsä, hän osaa ryöstää vastustajat huikeilla kopeilla, mutta osaa myös ryöstää kämppäkavareidensa banaanit.

— Puolustajiksi Niko Mikkola, jos joutuu käsirysyyn niin iso rightin pakki tulee pelastamaan sekä Erno Hopponen, koska hänellä on Suomen kovin lämäri.

— Hyökkääjiksi minä, Kasper Elo, ei tarvitse kun luistella ylöspäin niin kiekko tulee lapaan sekä Matias Nisula, joka tuli tutuksi Espoon ajoilta, kova maaliruisku ja kikkapankista löytyy mitä uskomattomampia kyniä.

Olet pelannut Rovaniemellä kahdella numerolla, ensin 51 ja päättyneellä kaudella pelasit numerolla 77. Miten numeron valinta on tapahtunut?

— Minulla oli ennen pelinumerona 51, kun pelasin Espoossa ja se on vaan pysynyt muutaman vuoden. Nyt vaihdoin viime kaudelle numeroa, kun lempipelaajani T.J. Oshie pelaa numerolla 77.

Lopuksi monien esittämä kysymys. Miten sinulla menee?

— Minulla menee ihan hyvin ja olen onnellinen, kun olen saanut töitä tässä tilanteessa. Olen täynnä energiaa ja todella odottavainen fiilis ensi kautta ajatellen. Nähdään Lappi Areenalla!