CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Kolme uutta pelaajasopimusta - Joukkue kokoontui jääharjoitusten pariin maanantaina

Kolme uutta pelaajasopimusta - Joukkue kokoontui jääharjoitusten pariin maanantaina

RoKi palasi maanantaina omatoimisen harjoittelujakson jälkeen jääharjoitusten pariin jatkaen valmistautumista kohti 24.9. alkavaa Mestis-kautta.

Joukkue täydentyi myös kolmella uudella sopimuspelaajalla. Hyökkääjät Santeri Hanska ja Antti Järvelä tekivät jatkosopimukset, sekä uutena pelaajana joukkueeseen liittyy puolustaja Sergei Lisov. Joukkueen mukana on lisäksi peräti kahdeksan pelaajaa tavoittelemassa pelipaikkaa koeaikasopimuksen kautta. Joukkuetta on tavoitteena täydentää vielä muutamalla pelaajalla nyt koossa olevan ryhmän ulkopuolelta.

RoKilla on nyt julkaistujen sopimusten myötä koossa 17 pelaajasopimusta, ja kahdeksan koeaikasopimusta tulevalle kaudelle.

Järvelä starttaa 10. kautensa RoKi-paidassa

RoKin vakiokalustoon jo vuodesta 2012 kuulunut hyökkääjä Antti Järvelä jatkaa myös tulevalle kaudelle. Järvelä, 29, on ollut vuodesta toiseen tärkeä luottomies kaukalossa, ja kantanut vastuuta myös pukukopin puolella.

- Tämä valmentajan lanseeraama ”paskiaisten karavaanin” pelityyli kuulostaa olevan kuin luotu minulle. Tavoitteenani on toimia suunnannäyttäjänä, Järvelä sanoo.

- Hienoa saada kokenut pelaaja mukaan johtamaan joukkoja. Järän pelaamisessa on tehtaan takuu ja joka kerta hänen ollessa kentällä tiedetään mitä saadaan – tekee tärkeää työtä kaukalossa ja sen ulkopuolella, päävalmentaja Maso Lehtonen sanoo.

Hanska hakee läpimurtoa

RoKin junioriputken läpikäynyt hyökkääjä Santeri Hanska jatkaa Rovaniemellä. Hanska, 22, on taitava ja peliälykäs nuori pelaaja, jonka odotetaan kantavan aiempaa isompaa vastuuta tulevalla kaudella.

- Hyvillä fiiliksillä jatkan kotikaupungissa ja RoKissa. Täällä on olosuhteet kunnossa ja osaava valmennus, joka haluaa auttaa uralla eteenpäin. Kesällä on menty kovaa treenien merkeissä, ja uskon sen näkyvän myös jäällä. Toivottavasti saadaan sarjan paras kotiyleisö runsaslukuisena Kirnuun heti kauden alussa. Nähdään hallilla, Hanska sanoo.

- Santtu on nuoremman polven oma kasvatti, joka hakee läpimurtoa. Hän omaa sopivan ripauksen taitoa ja meidän karavaaniin sopivaa asennetta pärjätäkseen erinomaisesti. Tulee kehittymään kauden aikana varmasti, Lehtonen sanoo.

Uutta väriä puolustukseen

Lahdessa syntynyt ja Kouvolan KooKoon junioriputken läpikäynyt puolustaja Sergei Lisov liittyy uutena puolustajana mukaan RoKin vahvuuteen.

- Hän on nuori ja hyvänkokoinen puolustaja, joka tuo kilpailua meidän nuoreen puolustaja -osastoon. Hänellä on edessä ensimmäinen kausi miesten peleissä, ja mahdollisuudet on mihin vain, Lehtonen sanoo.

Kahdeksan pelaajaa tavoittelee paikkaa joukkueesta koeajan kautta

Julkaistujen sopimuspelaajien lisäksi koeajalla paikkaa joukkueesta tavoittelevat RoKi-kasvateista hyökkääjät Janne Ulkuniemi, Toni Nurminen, Aleksi Määttä, Pekka Hartikainen, Elias Kaarela, sekä puolustaja Riku Helin. Lisäksi uutena pelaajana paikkaa joukkueesta hakee itävaltalainen 21-vuotias puolustaja Jonas Kail, sekä jo aiemmin uutisoitu tsekkiläinen hyökkääjä Milan Davidek.

Joona Kiviniemen sopimus purettu

Muutosta joukkueen tilanteeseen tuo myös hyökkääjä Joona Kiviniemen jääminen pois joukkueesta. Kiviniemen pelaajasopimus on purettu pelaajan aloitteesta yhteisymmärryksessä.

Loukkaantumistilanne

Hyökkääjät Pekka Hartikainen ja Milan Davidek ovat toistaiseksi sivussa kokoonpanosta loukkaantumisten vuoksi.

Harjoitukset ovat yleisölle avoimia

RoKi harjoittelee elokuussa pääosin arkisin kello 10:00 ja 15:00 Lappi Areenalla. Harjoitukset ovat yleisölle avoimia. Harjoitusten ajankohdat on mahdollista tarkistaa Lappi Areenan jäävuorokalenterista tästä linkistä.

Harjoituskauden ohjelma ja Suomen Cup

RoKi pelaa ennen Mestis-kauden alkua seuraavat harjoitusottelut ja Suomen Cupin ottelut.

  • 13.8. klo 18:30 JHT - RoKi, Kalajoki
  • 14.8. klo 16:00 RoKi - JoKP, Kalajoki
  • 20.8. klo 18:30 RoKi U20 - RoKi Mestis, Lappi Areena (ottelun järjestäjänä RoKi U20-joukkue)
  • 26.8. klo 18:30 Hokki - RoKi, Kajaani
  • 1.-4.9. Suomen Cup 3. kierros: 1 kotipeli ja 1 vieraspeli (pelipäivät ja vastustajat vahvistuvat 28.8.)
  • 8.-11.9. Suomen Cup mahdollinen 4. kierros: 1 kotipeli ja 1 vieraspeli (pelipäivät ja vastustajat vahvistuvat 4.9.)
  • 15.-18.9. Suomen Cup mahdollinen 5. kierros: 1 kotipeli ja 1 vieraspeli (pelipäivät ja vastustajat vahvistuvat 11.9.)

Mestiksen avaus

  • 24.9. Mestis alkaa: Hokki – RoKi klo 18:30, Kajaani
  • 25.9. Mestis alkaa: RoKi – IPK klo 17:00, Lappi Areena

Kuva: Arno Hämäläinen