CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

RoKi-ikoni Henri Joki-Erkkilän ura päätökseen

RoKi-ikoni Henri Joki-Erkkilän ura päätökseen

RoKin pitkäaikainen kapteeni ja luottopuolustaja Henri Joki-Erkkilä on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Joki-Erkkilä, 34, on lähtöisin Ylivieskasta, josta hän siirtyi yhden Oulussa vietetyn vuoden jälkeen Rovaniemelle kaudeksi 2008-09. Siitä vuodesta tulikin heti ikimuistoinen, sillä kausi päättyi RoKin Mestis-nousuun keväällä 2009.

Joki-Erkkilä on viihtynyt Rovaniemellä jo 13-vuotta. Ajanjaksoon mahtuu otteluita RoKi-paidassa peräti 11 kauden aikana, sekä yksi pelikausi niin Ranskassa, kuin myös Japanissa.

Mestiksessä Joki-Erkkilä pelasi yhteensä 229 runkosarjan ottelua, 6 ottelua pudotuspeleissä, sekä peräti 21 ottelua Mestiksen karsinnoissa. Suomi-sarjassa vyölle kertyi yhteensä 220 runkosarjan ottelua, joista 140 ottelua RoKin paidassa. Joki-Erkkilä toimi RoKin kapteenina peräti kahdeksan kauden ajan.

Joki-Erkkilä lukeutui vuosi vuodelta Mestiksen kärkipuolustajien joukkoon, parantaen otteitaan uransa loppua kohti mentäessä. Viimeisellä täydellä Mestis-kaudellaan 2018-19 hän oli sarjan kolmanneksi tehokkain puolustaja, ja kaudella 2019-20 Aasian Liigan tehokkain puolustaja.

Joki-Erkkilän uran tilastot voit katsoa tästä linkistä.

"Kaikkeni olen antanut, mutta vielä enemmän olen saanut"

- Tänä keväänä harjoittelu tuntui ensimmäistä kertaa elämässäni väkinäiseltä. Tekemistä ohjannut sisäinen palo oli sammunut ja sitä myötä ajatus lopettamisesta alkoi tuntumaan ajankohtaiselta. Lopullista päätöstä ei ollut helppoa tehdä, mutta epätietoisuuden ja haikeuden korvasi nopeasti helpotus ja kiitollisuus. Olen saanut pelata rakastamaani lajia todella pitkään ja lopettamisen saan tehdä omilla ehdoilla ja täysin terveenä. Tällä hetkellä tuntuu, että kaikkeni olen antanut, mutta vielä enemmän olen saanut, Joki-Erkkilä sanoo.

- Pienestä asti jääkiekko on ollut intohimo minulle. Se on vienyt mukanaan tavalla, jota on vaikea selittää. Uskallan väittää, että elämäni aikana päivät, joina en ole nauttinut harjoittelusta tai pelaamisesta, on laskettavissa kymmenissä. Parasta matkalla on ollut kuitenkin ihmiset, jotka olen saanut tavata, joihin olen saanut tutustua ja joista on tullut ystäviä. Koen, että teidän antama tuki, kannustus ja oppi on tehnyt minusta vahvemman ja ennen kaikkea äärettömän onnellisen ihmisen. Haluan kiittää perhettä saamastani tuesta, sekä kannattajia ja kaikkia mukana kulkeneita yhteisistä vuosista. RoKin organisaatiolle erityiskiitos saamastani luottamuksesta ja unohtumattomista kokemuksista, Joki-Erkkilä sanoo.

"Uskomattoman tärkeä suunnannäyttäjä ja tukipilari"

- Henri on ollut RoKille paljon enemmän kuin pelaaja - todellinen kapteenien kapteeni ja seuraikoni. Hän on ollut uskomattoman tärkeä suunnannäyttäjä ja tukipilari RoKin hakiessa paluuta Mestikseen vuoden 2010 karsiutumisen jälkeen, kuin myös seuran rakentaessa jalansijaa Mestiksessä vuoden 2015 jälkeen. Vahvan pelillisen panoksen lisäksi hän oli usean vuoden ajan todellinen RoKi-kulttuurin ruumiillistuma, ja identiteetin rakentaja niin joukkueen, kannattajien, juniorien, kuin eri sidosryhmienkin suuntaan. Sen lisäksi, että hän on erittäin arvostettu joukkuekaveri ja kapteeni pelaajien keskuudessa, niin lisäksi hän on ollut tärkeä linkki joukkueeseen valmennukselle ja seurajohdolle, RoKin toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta sanoo.

- Lisäksi pitää erityisesti arvostaa sitä, että hän on vuodesta toiseen jaksanut kantaa vastuun ja tuoda mittaamattoman panoksen joukkueen arkeen, vaikka seuran pelillinen menestys Mestiksessä on ollut vaatimatonta. Tämä on varmasti tehnyt taakasta huomattavasti raskaamman kantaa verrattuna siihen, että jos seura olisi kulkenut Mestiksessä voitosta voittoon. Harmi, että emme vielä hänen pelivuosinaan nousseet seurana sille tasolle, että olisimme saavuttaneet todellista menestystä. Mikäli menestystä tulevaisuudessa tulee, niin siitä iso sulka hattuun kuuluu Henrille, sillä hänen vaikutus seuran toimintaan ja kulttuuriin ei tule loppumaan hänen peliuransa päättymiseen, Kankaanranta sanoo.

Paita #8 tulee nousemaan Lappi Areenan kattoon

RoKi tulee kunnioittamaan Joki-Erkkilän uraa ja merkitystä seuralle jäädyttämällä ja nostamalla Lappi Areenan kattoon pelipaidan #8. Tilaisuuden ajankohta ei ole vielä tiedossa, mutta se tullaan pitämään joko tulevalla tai seuraavalla kaudella. Paita #8 poistetaan kuitenkin käytöstä välittömästi.

Tämän uutisen tarjosi netrauta.fi.