CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Kolme uutta pelaajasopimusta: Tiihonen, Heino ja Yli-Suutala napapiirille

Kolme uutta pelaajasopimusta: Tiihonen, Heino ja Yli-Suutala napapiirille

RoKi on solminut kolme uutta pelaajasopimusta Mestis-kaudelle 2021-22. Uusina pelaajina RoKiin siirtyvät hyökkääjät Miika Tiihonen ja Lauri Heino, sekä puolustaja Santeri Yli-Suutala.

Panssarivaunut Tiihonen ja Heino

Hyökkääjät Miika Tiihonen ja Lauri Heino siirtyvät RoKiin uusina pelaajina. Molemmat hyökkääjät ovat tunnettuja vahvasta luistelustaan ja fyysisestä pelistään, sekä ovat suhteellisen kokeneita Mestis-pelaajia, sillä kummallekin tuleva kausi on jo viides Mestiksessä. Tiihoselle on kertynyt jo 159 Mestis-ottelua, ja Heinolle 143 ottelua.

Tiihonen siirtyy napapiirille Imatran Ketterästä, jossa hän oli päättyneellä kaudella voittamassa Mestiksen mestaruutta. Tiihonen, 23, teki päättyneellä kaudella runkosarjassa 22 tehopistettä 30 ottelussa, ja pudotuspeleissä 5 tehopistettä 9 ottelussa, ollen Ketterän kantavia voimia matkalla mestaruuteen.

- Hyvillä fiiliksillä ja intoa täynnä olen tulossa uuteen organisaatioon ja kaupunkiin. Mason mukana tulen tekemään Rovaniemelle uutta kiekkobuumia, ja samalla pelaamaan parhaan kauden urallani. Toivottavasti saadaan kuudes pelaaja halliin runsaan yleisön muodossa. Aina kun olen käynyt Rovaniemellä pelaamassa, niin on ollut hyvä tunnelma peleissä. Hienoa päästä Lappiin, Tiihonen tunnelmoi.

- Tiihonen oli viime kauden valmennuksessani, ja tykästyin kovasti hänen haluun ja tapaan tehdä töitä arjessa. Ei ole sellaista päivää, jolloin hän ei jättäisi kaikkea hallille. Miika on äärimmäisen hyvä esimerkki, miten tehdään töitä täysillä ja sydämellä. Hän omaa hyvän pistepotentiaalin ja on lisäksi fyysinen pelaaja, mikä sopii hyvin meidän ilmeeseen, RoKin päävalmentaja Maso Lehtonen sanoo.

Toinen uusi Rovaniemelle siirtyvä hyökkääjä on Lauri Heino, joka pelasi päättyneellä kaudella Joensuun Kiekko-Pojissa. Heinon saldo runkosarjassa oli 12 tehopistettä 24 ottelussa, ja pudotuspeleissä 4 tehopistettä 6 ottelussa.

- Heti kun sain kuulla RoKin kiinnostuksesta, niin halusin kääntää tämän kortin ja tulla pelaamaan napapiirille. Omat vahvuudet sopii hyvin valmennustiimin lanseeraamaan v-mäiseen pelitapaan, eli luvassa kauden aikana on paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Toivottavasti saadaan heti alusta asti yleisöä peleihin runsain joukoin ja hyvä fiilis halliin, Heino sanoo.

- Olen seurannut Heinoa usean vuoden ajan Mestiksessä. Hän on jäänyt mieleen v-mäisenä ja ärsyttävänä pelaajana vastustajan kannalta. Lauri on fyysinen ja omaa kyvyn mennä vastustajan ihon alle. Hän on viime vuosina pystynyt monipuolistamaan peliään ja tuomaan oman panoksenssa myös tulosyksikköön. Hän on ammattilainen, joka omalla tekemisellään luo vaatimustasoa ympärilleen, Lehtonen sanoo.

Lisää lappilaisväriä puolustukseen

Kolmantena uutena pelaajana RoKiin tulee Kemin Lämäreiden kasvatti, puolustaja Santeri Yli-Suutala. Yli-Suutala saapuu Rovaniemelle Oulun Kärppien U20-joukkueesta, jossa hän oli voittamassa hopeaa päättyneellä kaudella. Yli-Suutala, 20, summasi kahdella U20 SM-kaudellaan 25 tehopistettä 76 ottelussa.

- Hyvillä fiiliksillä tulen RoKiin ja mukavaa kun pääsee tuttuun ympäristöön. Lappiin paluu tuntuu erityisen mukavalta muutamien vuosien jälkeen. Hienot puitteet ja hyvä valmennus antavat hyvän mahdollisuuden kehittyä pelaajana eteenpäin, Yli-Suutala sanoo.

- Santerilla on hyvät junnuvuodet takana ja tulee kilpailemaan pelipaikasta ja kasvamaan pelaajana. Nähdään hänessä potentiaalia ja uskotaan, että hän pystyy jo syksyllä kilpailemaan peliminuuteista, Lehtonen sanoo.

Kesäharjoitukset pyörivät ja joukkue rakentuu

RoKilla on sopimukset neljän puolustajan, kolmen hyökkääjän ja kahden maalivahdin kanssa (yht. 9 sopimuspelaajaa) Mestis-kaudelle 2021-22.

Joukkueen kesäharjoitukset ovat käynnissä jo neljättä viikkoa. Treeniringissä on paikallisten sopimuspelaajien lisäksi useita pelaajia treenaamassa, ja antamassa näyttöjä valmennukselle. Mestis-kokemusta omaavista nuorista pelaajista mukana harjoitusringissä on jo sopimuksen tehneiden pelaajien lisäksi Santeri Hanska, Pekka Hartikainen, Janne Ulkuniemi, Riku Helin ja Elias Kaarela. U20-joukkueessa viime kaudella pelanneista on lisäksi mukana Aleksi Määttä, Tuomas Örn ja Tomi Alanko.

Kuvat: Risto Nuoramo, Teemu Kangas ja Riku Laukkanen