CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Tuore Mestiksen mestarivalmentaja RoKin peräsimeen – Edessä monivuotinen projekti

Tuore Mestiksen mestarivalmentaja RoKin peräsimeen – Edessä monivuotinen projekti

Maso Lehtonen haluaa nostaa Rovaniemen Kiekon seuraavalle tasolle. Joukkue julkaisi myös tukun pelaajasopimuksia.

Kahteen Mestiksen mestaruuteen ja Suomen Cupin voittoihin Imatran Ketterän valmentanut Maso Lehtonen on Rovaniemen Kiekon uusi päävalmentaja. Sopimus on kestoltaan 2+1 vuotta, mistä viimeinen sopimusvuosi on seuran optiolla. Edessä on siis pitkä projekti, jonka aikana RoKi on tarkoitus nostaa Mestiksen kärkikahinoihin.

- Olemme erittäin kiitollisia kaikille yhteistyökumppaneille ja kannattajille siitä tuesta, mitä olemme saaneet. Vuodenvaihteen tukikampanjassa oli yli 800 osallistujaa, ja nyt on mennyt yli 1600 kausikorttia. Ne ovat erittäin tärkeässä osassa mahdollistamassa, että pääsemme rakentamaan tulevaa kautta, RoKi Hockeyn toimitusjohtaja Pekka Kankaanranta sanoo.

Maso Lehtonen juhli Imatran Ketterän kanssa Mestiksen mestaruutta vappuviikolla, mutta nyt muuttokuorma on jo saapunut Rovaniemelle, ja työt ovat alkaneet. RoKi aloitti uuden päävalmentajan kartoittamisen jo viime syksynä.

- Pääsuuntana oli ottaa seuraava askel meidän urheilullisessa tasossa, ja että olemme entistä houkuttelevampi seura pelaajien suuntaan ja pystymme pelaajia kehittämään erinomaista toimintaympäristöämme hyödyntäen. Haussa oli valmentaja, jonka kautta pystymme ennen kaikkea edelleen kehittämään kulttuuriamme kokonaisuus huomioiden ja lappilaisen pelaajapolun arvon ymmärtäen. Yleensä seura valitsee valmentajan, mutta nyt voi ehkä sanoa valmentajan valinneen seuran. Hän vastasi täydellisesti siihen raamiin, mitä olimme hakemassa ja pääsimme nopeasti yhteisymmärrykseen, Kankaanranta kertaa.

Luvassa Suomen viihdyttävintä ja vauhdikkainta lätkää

Edelliset neljä kautta Ketterää valmentanut Lehtonen vei joukkueensa kahteen Mestis-mestaruuteen, kahteen Suomen Cupin voittoon ja kesken jääneellä kaudella 2019-20 Ketterä voitti Mestiksen runkosarjan.

- Viime kesänä jo päätin, että pitää olla uusia tuulia itsensä kehittämisen kannalta ja että tunteen palo pysyy. Tykkään, että intohimoa pitää olla ja sydämen olla mukana. Kartoitin Mestiksen organisaatioita ja kun juttelimme Peksin ja Janin (urheilutoimenjohtaja Jani Mikkola) kanssa niin saman tien minulle välittyi fiilis, että tuonne haluan lähteä ja tuonne kuulun. Meillä oli kaikilla sama ajatus, miten toimintaa viedään eteenpäin. Päätös syntyi sitten hyvin nopeasti, että tämä voi olla seuraava mahtava juttu mulle, Maso Lehtonen sanoo.

Seuraavan kolmen kauden tavoitteet ovat selvät: Nostaa RoKi Mestiksen kärkikahinoihin ja nostaa koko seuran urheilullinen toimintakulttuuri seuraavalle tasolle.

- Kaikki lähtee kulttuurin rakentamisesta, ja menestys seuraa työntekoa jos on tullakseen. Haluan tuoda tänne omanlaisen seuraavan urheilullisen tason sekä vaatimustason, mitkä näkyvät myös kaukalossa, Lehtonen sanoo.

Rovaniemen Kiekko julkaisi torstaina seitsemän pelaajasopimusta tulevalle kaudelle, ja joukkuetta rakennetaan tulevalle kaudelle täyttä häkää.

- Haluamme tänne äärettömän ärsyttävän ja hyvin luistelevan joukkueen, jota vastaan on v-mäistä pelata joka ilta. Kaukalossa oikeasti tapahtuu joka päivä eikä siellä anneta senttiäkään periksi. Ei päivittäisessä harjoittelussa eikä yhdessäkään kotiottelussa. Vierasreissuille lähdetään aina täysillä ryöstöretkelle, Lehtonen summaa.

Tullaanko Rovaniemellä pelaamaan ensi kaudella siis Mestiksen sloganin mukaisesti ”Suomen viihdyttävintä lätkää”?

- Aivan varmasti, ja vauhdikkainta, Lehtonen sanoo.

Päävalmentajan lisäksi myös muu valmennustiimi on selvillä. Apuvalmentajiksi saapuvat viime kauden KOOVEE:n U20 SM-sarjajoukkueen päävalmentaja Mikko Sirento-Manninen ja Ketterän U20 Mestis-joukkueen viime kauden apuvalmentaja Samu Hulkko. Maalivahtivalmentaja Nico Rajala valmensi Ilveksen U18-joukkueessa. Valmennusviisikon täydentää fysioterapiasta ja fysiikkavalmennuksesta vastaava Juha Ervasti.

- Mason ympärille on kasattu vahva tiimi, ja nyt meillä on kolme lajivalmentajaa vain pelaajille ja joukkueelle. Lapin ammattikorkeakoulun valmentajien koulutuskokonaisuudet ovat olleet meille jälleen kerran isona apuna tiimiä kasatessa, Kankaanranta kiittelee.

Valmennusryhmää voisi kuvailla päävalmentajansa näköiseksi.

- He ovat nuoria, mutta äärettömän kovalla työmoraalilla toimivia valmentajia. Haluttiin semmosia jätkiä, jotka ovat valmiita paiskimaan hommia aamusta iltaan, heittäytyvät asialle ja haluavat antaa tälle kaikkensa. Se on ollut itselle aina iso arvo valmennustiimissä ja ihmisissä ympärillä, Lehtonen sanoo.

Uutta lappilaisväriä RoKiin

RoKi julkaisi torstaina seitsemän pelaajasopimusta, ja ensi kaudella Lappi Areenalla nähdään tuoretta lappilaisväriä.

Maalivahdit Tommi Ronkainen ja Elias Korpela jatkavat Napapiirillä myös tulevalla kaudella. Kolmikon täydentää U20 SM-sarjaan keskittyvä Arvo Konttila.

Puolustuksessa rovaniemeläispelaajista jatkaa Jere Välitalo. Uusista pelaajista viime kaudella Mestistä Kiekko-Vantaassa pelannut Jarkko Pynnönen tuo Napapiirille 89 Liiga-pellin kokemuksensa ja ylitorniolainen Aleksi Kenttämaa saapuu Rovaniemelle Rauman Lukon U20 SM-sarjajoukkueesta.

Hyökkäykseen uutena pelaajana Ässien U20 SM-sarjajoukkueesta Mestikseen hyppää Anton Sikorski, joka on myös lähtöisin Ylitorniolta.

Katso tiedotustilaisuus tästä linkistä

Kuva: Iiro Kerkelä