CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Kaarela ja Nurminen sopimuksiin - Liikennettä myös toiseen suuntaan

Kaarela ja Nurminen sopimuksiin - Liikennettä myös toiseen suuntaan
Kaarela ja Nurminen sopimuksiin - Liikennettä myös toiseen suuntaan

RoKi on solminut pelikautta 2021-22 koskevat sopimukset Elias Kaarelan ja Toni Nurmisen kanssa. Molemmat hyökkääjät ovat lappilaisen kiekkokoulun kasvatteja. Kaarela, 21, on lähtöisin Kittilästä, ja Nurminen, 24, Rovaniemeltä. Molemmat hyökkääjät lunastivat paikan joukkueesta koeajan kautta.

KiPS-kasvatti Kaarelalla on nuoresta iästään huolimatta jo paljon kilometrejä alla

Kittilästä 14-vuotiaana RoKiin siirtynyt Elias Kaarela lunasti pelipaikan Mestis-joukkueesta koeajan kautta. Kaarela on kirjaimellisesti kulkenut pitkän tien edustusjoukkueeseen, sillä yläkouluikäisenä hän matkusti Kittilästä Rovaniemelle harjoituksiin ja peleihin muutaman kerran viikossa. Viime kaudella U20-joukkueen kantaviin voimiin lukeutunut hyökkääjä omaa potentiaalin ottaa isompaakin roolia Mestiksessä jo tulevalla kaudella.

- Erittäin hyvät fiilikset sopimuksesta ja mukava porukka kasassa, jonka kanssa on mahtavaa mennä eteenpäin, Kaarela sanoo.

- Elias pelasi viime keväänä hyvin U20-joukkueessa, ja on ottanut isoja steppejä kesätreenikauden aikana. Hyvä liike ja taisteluhalukkuus tekevät hänestä monipuolisen hyökkääjän, joka omaa potentiaalia kehittyä lisää kauden aikana, päävalmentaja Maso Lehtonen sanoo.

Nurminen lunasti Mestis-paikan - tuo lisää periksiantamattomuutta joukkueeseen

Rovaniemeläinen hyökkääjä Toni Nurminen lunasti paikan joukkueesta koeajan jälkeen. RoKin Mestis-joukkueesta ensimmäisen kerran jo kolme vuotta sitten paikkaa hakenut hyökkääjä on kaksi edeltävää kautta pelannut Suomi-sarjassa Raahe-Kiekon joukkueessa. Nurminen, 24, on hyvä esimerkki siitä, miten tie Mestikseen voi kulkea myös hieman mutkikkaampaa reittiä. Hänellä on hyvät edellytykset nousta tulevalla kaudella kotiyleisön suosikkipelaajien joukkoon periksiantamattoman pelityylinsä ansiosta.

- Tein kesällä kovasti hommia sen eteen, että sopimus tulisi, ja nyt kun se tuli niin hommat jatkuu, Nurminen sanoo.

- Toni tuli tryoutille ja on päivittäisellä asenteellaan peleissä ja harjoituksissa syönyt itselleen peliaikaa, ja käyttänyt näyttöpaikat hyvin edukseen. Hän antaa kaikkensa joka päivä jäällä, Lehtonen sanoo.

Pelaajaliikennettä myös toiseen suuntaan

Pelaajaliikennettä on myös poispäin joukkueesta. Koeajalla olleista hyökkääjät Pekka Hartikainen, Aleksi Määttä ja Milan Davidek, sekä puolustaja Riku Helin eivät lunastaneet tässä vaiheessa pelipaikkaa joukkueesta. Hyökkääjä Janne Ulkuniemi jatkaa toistaiseksi koeajalla.

RoKilla on tällä hetkellä pelaajasopimukset maalivahtien lisäksi seitsemän puolustajan ja 12 hyökkääjän kanssa, joista yksi on koeaikasopimus. Joukkuetta on tavoitteena täydentää vielä kahdella hyökkääjällä ja yhdellä puolustajalla.