CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

Paavo Hölsä torjuu kauden avausottelussa – Lue tästä, millaiset terveiset hän lähettää kotiyleisölle!

Paavo Hölsä torjuu kauden avausottelussa – Lue tästä, millaiset terveiset hän lähettää kotiyleisölle!
Paavo Hölsä torjuu kauden avausottelussa – Lue tästä, millaiset terveiset hän lähettää kotiyleisölle!

Maalivahti Paavo Hölsä valloitti lappilaisen kiekkokansan sydämet toissakaudella. Nyt mies on palannut RoKi-paitaan ja on valmis tekemään uuden valloituksen. Nappasimme Paavon haastatteluun kauden avausmatsin aattona.

Viime kausi oli RoKille seurahistorian paras Mestiksessä. Joukkue sijoittui runkosarjassa sijalle 7. ja pääsi ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin. Tällä kaudella tavoite on nostettu korkeammalle: joukkueen tähtäimessä on Mestiksen voitto.

Mestaruuspystiä lähtee jahtaamaan merkittävästi uudistunut joukkue. Uusia, nimekkäitäkin pelaajia on rosterissa 12.

Yksi uusista on vanha tuttu, koko lappilaisen kiekkokansan toissakaudella hurmannut maalivahti Paavo ”Meidän Paavo” Hölsä. Hän tekee paluun sinipaitoihin kauden mittaisen tauon jälkeen.

– Kyllä se aiemmilla kausilla yleisöltä saatu tuki ja kannustus tuntuu edelleen hyvältä. Tietyllä tavalla myös jännittää astua jälleen remmiin, kun on selvää, että se suosio täytyy nyt ansaita uudelleen, Hölsä kertoo.

– On hienoa lähteä nimenomaan täällä tavoittelemaan jotakin suurempaa, sellaista, mitä täällä ei ole vielä saavutettu.

RoKin Mestis-kausi käynnistyy huomenna perjantaina 27.9. klo 18.30 kotiottelulla Kajaanin Hokkia vastaan. Lisätietoja illan ottelusta löydät täältä.

Heti avausottelussa RoKin maalia vartioiva Hölsä lähettää terveiset kiekkokansalle:

– Kliseillä mennään, mutta tulkaa paikan päälle osoittamaan meille tukea ja nauttimaan Suomen viihdyttävimmästä kiekosta. Tehdään tästä kaudesta meidän kaikkien yhteinen matka!

Moisio on inhottava vastustaja, Stadel tiputtaa tarvittaessa hanskat

Pyysimme sanavalmista Hölsää luonnehtimaan muutamaa uutta pelikaveriaan.

Miro Lehtimäki

– Miro ei ollut entuudestaan yhtään tuttu, mutta ensipuraisun perusteella hyvä fiilis. Mukavan oloinen tyyppi, jolla hommat näyttää natsaavan jäällä.

Lehtimäki pelaa lainasopimuksella Liiga-seura Vaasan Sportista. Hän on pelannut viime kaudet Sportissa, mutta päättyneellä kaudella hän vieraili myös Mestiksessä Kokkolan Hermeksen paidassa. Isokokoinen hyökkääjä on vaasalaisten sopimuspelaaja, minkä johdosta Sportilla on oikeus kutsua hänet tarvittaessa vahvuuteensa. Lehtimäki takoi viime kaudella Mestiksessä 21 otteluun 24 tehopistettä ja Liigassa 31 ottelua tehden 6 pistettä.

Niko Lahtinen

– Päässyt hyvin porukkaan sisälle. Häneen voi luottaa kaukalossa, mutta myös sen ulkopuolella. Olemme käyneet yhdessä tutustumassa Rovaniemen yöelämäänkin…

Lahtinen on rovaniemeläisille tuttu pelaaja viime kevään playoff-sarjasta LeKiä vastaan. Hän oli LeKin tehokkain pelaaja RoKia vastaan käydyissä otteluissa. Kokonaisuutena kevään playoff-otteluissa Lahtinen takoi 7 maalia ja yhteensä 12 tehopistettä 13 ottelussa. Runkosarjassa tehotilastoon merkittiin 18 maalia ja yhteensä 31 tehopistettä. Syksyn Lahtinen haki pelipaikkaa HPK:n Liiga-miehistöstä, mutta paikka jäi vielä tällä kertaa ottamatta, joten suunnaksi valikoitui Rovaniemi.

Patrik Moisio

– Inhottava vastustaja, kun häntä vastaan joutuu pelaamaan. Viimeisen päälle joukkuepelaaja, joka näyttää niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin millainen on urheilija. Hänellä on äärimmäisen terveelliset elämäntavat. Uskon, että hän tulee olemaan koko joukkueelle erittäin tärkeä tyyppi niin pelillisesti kuin muutenkin.

Moisiolta löytyy kokemusta niin Liigasta TPS:n, Ilveksen ja Ässien riveistä kuin myös ulkomaan sarjoista Tshekeistä, Japanista, Ukrainasta ja Puolasta. Kolmella viime kaudella hän on vaihtanut maisemaa useampaankin otteeseen, joten nyt oli aika asettua Rovaniemelle ainakin yhdeksi kaudeksi.

Riley Stadel

– Rileyn kanssa puhutaan englantia, kun ei ole poika vielä oppinut suomea. Hän on hyvä kokkaamaan. Olin hänen luonaan sunnuntaina syömässä ja mies kokkasi kyllä varsin maittavan aterian. Kiekkopuolella jämäkkä peruspakki, joka ainakin näkemieni videoiden perusteella tarvittaessa tiputtaa hanskat. Varmasti viihdyttävä pelaaja.

Vancouverista kotoisin oleva Stadel on pelannut Kanadan pääjuniorisarjoihin lukeutuvaa WHL:ää peräti 347 ottelua kooten niissä puolustajalle hyvät tehot 128 tehopistettä. Kaksi edellistä kautta hän pelasi Iso-Britannian pääsarjassa EIHL:ssä yhteensä 96 ottelua tehden 37 tehopistettä.

Ville Väinölä

– Villen kanssa on käyty pelaamassa golfia muutaman kerran ja sen perusteella voin sanoa, että hänen lahjat ovat jääkiekon parissa, kuten itsellänikin, että ei kannata mistään golfarin urasta haaveilla. Ville on luotettava kaveri oman maalin edustalla ja näyttää olevan mies paikallaan myös hyökkäyspäässä.

Viime kaudella SaPKon paidassa kiekkoillut Väinölä on pelannut kaudella 2015-16 myös alle 20-vuotiaiden maajoukkuepaidassa. Hän pelasi savonlinnalaisten riveissä päättyneellä kaudella lähes täyden runkosarjan, 43 ottelua, joissa hän iski puolustajalle kovat tehot 17 tehopistettä.

Entäpä Paavo Hölsä itse, miten hän on luonnehtisi itseään?

– Jaa-a, Hölsän Paavo… Hän on suhteellisen sosiaalinen, mutta ei se äänekkäin kaveri kopissa. Helposti lähestyttävä, sellainen jonka kanssa uskaltaa tulla jutulle. Toisin kuin kopissa kaukalossa hänellä käy suu jatkuvasti, olipa sitä asiaa tai ei.