CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy
RoKi Hockey

RoKi U20 jatkaa syksyllä SM-sarjassa

RoKi U20 jatkaa syksyllä SM-sarjassa

Kevään karsintasarja jää pelaamatta

Jääkiekkoliiton liittohallitus päätti keskiviikkona 17.3. kokouksessaan U20 SM-sarjan pudotuspeleistä ja karsinnoista. Vuodenvaihteessa SM-sarjaan noussut RoKi ei vielä tällä kaudella pudotuspeleihin yltänyt. Rovaniemeläisittäin kevään kiinnostavimmat uutiset koskevatkin SM-karsintoja.

SM-karsintasarja oli tarkoitus pelata neljän Mestis-seuran kesken, joilla ei ole mandaattipaikkaa U20 SM-sarjaan. Näistä joukkueista viimeksi marraskuussa pelanneella K-Espoolla ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta osallistua karsintoihin. Näin ollen urheilullista karsintaa ei tänä keväänä voi pelata. Ensi syksynä U20 SM-sarjan alkusarjassa on siten 20 joukkuetta, ja RoKi on yksi näistä.

- Ymmärrettävä, odotettu ja oikeudenmukainen päätös. Mieluummin tietysti pelaisimme, mutta epävarmuus pelien suhteen on raskasta. Lisäksi karsinnat eivät olisi reiluja niille joukkueille, jotka eivät ole pystyneet pelaamaan ja harjoittelemaan keväällä normaalisti, sanoo RoKin valmennuspäällikkö ja U20 joukkueen päävalmentaja Mika Uramo.

Huikea, nousujohteinen kausi

RoKi pelasi U20 SM-sarjassa nousujohteisesti. Ensimmäiset ottelut SM-sarjassa olivat odotetun vaikeita. Peli kuitenkin kehittyi ja lopulta saldona oli 16 ottelun jälkeen 11 sarjapistettä. Kevään kohokohtia olivat 2-3 vierasvoitto hallitsevasta Suomen mestarista Oulun Kärpistä, sekä 7-1 kotivoitto Kuopion KalPasta.

– Hurja joukkue. Ei tuollaisista tuloksista osannut edes haaveilla kauteen lähdettäessä, Uramo luonnehtii.

Kohti tulevaa

Vuodenvaihteen sarjanousu muutti joukkuetta jonkin verran. Kauden keskeyttäneestä RoKi Hockeyn Mestis-joukkueesta mukaan tuli omia kasvatteja. Lisäksi mukaan liittyi Samu Romakkaniemi Luulajasta ja Roope Markula Espoosta. Samalla syksyllä Mestiksestä nousun SM-sarjaan saavuttanut runkomiehistö nosti tasoaan. Tulevaan kauteen lähdettäessä tilanne on helpompi.

- Tiedetään minne ollaan menossa ja aikaa joukkueen kasaamiseen on enemmän, Uramo sanoo.

Yhteistyö Mestis-joukkueen kanssa tiivistyi SM-sarjan myötä entisestään. Nuorille pelaajille Rovaniemi on jälleen astetta houkuttelevampi ympäristö.

- Meillä on olemassa tasonsa osoittanut runko, jonka ympärille on hyvä rakentaa tulevaa joukkuetta. Tulevaisuudessa iso tavoite on tietysti vakiinnuttaa sarjapaikka, mutta se että Lapissa pelataan U20 SM-sarjaa ei ole vain yhden joukkueen juttu. Toivomme tämän nostavan jatkossa yhtä lailla edustusjoukkueen kuin nuorempien ikäluokkienkin tasoa, Uramo sanoo.

Koronakausi 2020-21 on nyt U20-joukkueen sarjapelien osalta päättynyt. Poikkeuksellisina aikoina Rovaniemi on ollut hyvä paikka urheilulle. Syyskauden viimeiset pelit jäivät pelaamatta, mutta harjoitukset ovat jatkuneet keskeytyksettä. U20-joukkue säästyi kauden ajan tartunnoilta ja karanteeneilta.

- Valitettavasti rovaniemeläisyleisö ei päässyt katsomaan otteluita paikan päälle rajoituksista johtuen, myös sen puolesta on mahtavaa, että pelit jatkuvat syksyllä SM-sarjassa, Uramo sanoo.

Kuva: Teemu Kangas

Lähde: Rovaniemenkiekko.fi