CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

RONI SALMENKANGAS LOPPUKAUDEN MITTAISELLA SOPIMUKSELLA ROKIIN

Kuva: Teemu Kangas
Kuva: Teemu Kangas
Kuva: Teemu Kangas
Kuva: Teemu Kangas
Kuva: Teemu Kangas
Kuva: Teemu Kangas

RoKi Hockey ja maalivahti Roni Salmenkangas ovat solmineet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen. Sopimus sisältää koeajan vuoden loppuun asti.

Salmenkangas saapuu RoKiin paikkaamaan loukkaantuneen Sami Sunin jättämää aukkoa. Suni on ollut sivussa loukkaantumisen vuoksi lokakuun lopusta lähtien. Toistaiseksi Sunin paluuajankohdasta ei ole tarkkaa tietoa.

Salmenkangas on HPK:n junioripolun läpikäynyt maalivahti. Viimeiset viisi kautta hän on kiekkoillut Pohjois-Amerikan yliopistosarja NCAA:ssa. Ferris State Universitya hän edusti neljä kautta ja Lindenwood Universitya yhden kauden.

- Älyttömän innoissani tulen Rovaniemelle. Viime vuosina on ehditty koluamaan, jos jonkinlaista areenaa ja kaupunkia lätäkön toisella puolella. Nyt palaan kyllä tosi hyvillä fiiliksillä Suomeen ja RoKiin! Meillä oli joukkueena useampi haastava kausi yliopistosarjassa, minkä takia halu menestyä on kovempi kuin koskaan. Koen myös, että RoKi on oikea paikka tähän kohtaan uraani kehittyä maalivahtina kovassa nosteessa olevassa sarjassa. Oli myös Paavo Tyniä sen verran ikävä HPK-ajoilta, että nyt on mielenkiintoista päästä näkemään onko kaverin juttujen taso heikentynyt entisestään, Roni Salmenkangas kertoo.

- Maalivahtitilanteen ollessa epäselvä Sunin loukkaantumisesta johtuen päädyimme reagoimaan loppukauden osalta. Olemme tyytyväisiä, että saimme Salmenkankaan vahvistamaan rivejämme, RoKin urheilutoimenjohtaja Jani Mikkola kertoo.

- Hienoa, että löydettiin meidän linjaan sopiva maalivahti. Roni on samalla kaavalla etsitty kuin aikaisemmatkin maalivahdit, eli nähdään selkeä potentiaali ottaa meillä niitä seuraavia steppejä urallaan. Pelannut hyvin Suomessa junioreissa ja edelliset vuodet kovatasoisessa sarjassa Pohjois-Amerikassa. Nopea maalivahti, jossa hyvä yhdistelmä suomalaista ja pohjois-amerikkalaista tyyliä pelata, RoKin maalivahtivalmentaja Juha Soronen kommentoi.