CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

TOIMITUSJOHTAJAN JUHANNUSTERVEISET

TOIMITUSJOHTAJAN JUHANNUSTERVEISET

RoKi Hockey Oy:n toimitusjohtaja Janne Hyvärinen käy läpi kevään aikana järjestettyä kausikorttikampanjaa sekä päättynyttä kautta sekä avaa seuran näkymiä tulevan kauden osalta.

Kausikorttikampanja

Kausikorttien myynti uudistettiin lähes kokonaan, kun siirryimme keväällä kausikorttien ja lipunmyynnin osalta yhteistyökumppani Lippu.fin järjestelmään. Viime vuosista poiketen kausikorttikampanjaa ei toteutettu enää haasteena vaan kausikortit oli mahdollista ostaa kampanja-aikana edullisemmin hinnoin. Kausikorttikampanja onnistui lopulta tavoitteiden osalta hyvin. Kampanjan budjetoitu myyntitavoite oli 1000 kausikorttia, ja lopulta myytiin noin 1300 korttia. Kausikorttien myynti jatkuu edelleen ja lopullinen lukema tulee olemaan 1400-1500 kausikortin välillä. Se on aiempia vuosia vähemmän, mutta hinnan nostolla ja maksutavan muutoksella varmistimme sen, että kausikorteista tulemme saamaan saman verran euroja kassaan kuin aiempina vuosina. Kausikorttien myynti kevään ja kesän aikana on edelleen seuran toiminnan kannalta äärimmäisen tärkeä, koska sillä varmistetaan kassan riittävyys ja ennen kaikkea hyvät yleisömäärät tulevalle kaudelle. Kiitos kaikille kausikortin tässä vaiheessa jo ostaneille.

Kausi 2023-2024

Viime kausi ei sujunut tavoitteiden mukaan urheilullisesti eikä taloudellisen tuloksen osalta. Joukkueen peli ei asettunut uomiinsa runkosarjan aikana, mutta playoffeissa pystyimme pelaamaan vihdoin sillä tasolla, jota odotettiin. Nyt se ei kuitenkaan riittänyt puolivälieriä pidemmällä ja lopullinen sijoitus 8. on sellainen, joka ei varmasti tyydyttänyt seurasta ketään. Kahdeksasta playoff-ottelusta hävisimme vain yhden varsinaisella peliajalla ja kolme jatkoaikatappiota tulevaa mestaria vastaan jättivät ainakin jonkinlaiselle spekuloinnille sijaa. Taloudellisella puolella rikoimme lähes kaikissa myyntikategorioissa ennätykset, mutta samalla kulujen nousu johti siihen, että viivan alle ei isoa voitollista tulosta tule. Eniten kustannuksista kasvoivat joukkueen kulut (palkat, varusteet ja matkakulut), lisäksi ostettuihin palveluihin (tapahtumat ja sisällöt) ja kehittämistoimiin (hallin tekniikka, ohjelmistot) käytettiin budjetoitua enemmän rahaa. Tilinpäätös ja lopulliset talousluvut julkaistaan syyskuussa.

Kausi 2024-2025

Tulevan kauden valmistelu on sujunut hyvin. Kun edellinen kausi päättyi liian aikaisin, niin se taas toisaalta tarkoitti sitä, että alkavan kauden valmistelu alkoi jo hyvissä ajoin. Tämä ns ylimääräinen kuukausi on pystytty hyödyntämään hyvin, mm. yritysmyynti on edennyt jälleen ennätystahtia. Kevään tehtävälistalla lipunmyyntijärjestelmän uusiminen on ollut isoin projekti kaiken muun sopimus- ja valmistelutyön ohella.

Joukkueen kasaaminen on sujunut maalivahtien ja puolustajien osalta aikataulun mukaisesti, hyökkääjien osalta sopimuksia on tehty hitaammalla tahdilla. Viime päivien hyökkääjäsopimusten myötä ollaan kuitenkin takaisin aikataulussa. Kärkipelaajien hinnat Mestiksessä ovat nousseet parissa kaudessa, joten harkintaa on pitänyt käyttää enemmän. Ulkomaalaispelaajia on tulevan kauden joukkueessa useampi ja he tuovat varmasti taidon lisäksi myös väriä kaukaloon. Täydennämme joukkuetta vielä noin kentällisen verran ennen kauden alkua.

Urheilullinen tavoite on sama kuin viime vuosina, RoKin tavoite on olla TOP4-joukkue tässä sarjassa. Toki haaste on kova, koska sama tavoite on varmasti useammalla laadukkaalla joukkueella, joten onnistuminen vaatii selkeää tason nostoa viime kauteen nähden. Budjetin mukainen taloudellinen tavoite on tehdä voittoa 50 000 euroa, tähän päästään myynnin kasvulla ja tiettyjen kululuokkien kiristämisellä.

Seuran näkymät

Yleisesti RoKi Hockey jatkaa samalla, hyvällä suunnalla mikä koronavuosien jälkeen on saavutettu. Olemme kasvaneet jo isoksi seuraksi tässä kaupungissa ja Mestiksessä. RoKi on noussut 2020-luvulla Mestiksessä varteenotettavaksi tekijäksi kaukalossa ja myös sellaiseksi organisaatioksi, josta muut seurat ovat käyneet ottamassa mallia ja oppia mm. ottelutapahtumien järjestelyjen osalta. RoKin johtohenkilöt ovat olleet myös aktiivisissa rooleissa sarjan kehittämisessä niin Mestiksen johtoryhmässä, hallituksessa kuin erilaisissa työryhmissä.

Kehitystoimia organisaation sisällä on tehty laajasti, osa on näkynyt jo viime kausien aikana ja osa niistä alkaa tuottamaan tulosta vasta pienellä viiveellä. Suurimpia haasteita kehitykselle on edelleen resurssien puute, mutta siitä huolimatta kehitystä on edelleen tapahduttava jokaisella osa-alueella. Varmasti tärkeimmät panostukset koskevat lähivuosina edelleen joukkuetta ja urheilua, mutta myös näkyvyys-, viestintä- ja markkinointipuoli kaipaavat parannusta seuraavia steppejä varten.

Yksittäinen huono kausi ei ole enää toiminnan uhkana, vaikka velkataakka on edelleen toimintaan nähden todella raskas ja aiheuttaakin välillä vaikeita tilanteita. Liigan avaaminen ja mahdolliset sarjajärjestelmäuudistukset ovat myös iso mahdollisuus RoKille lähitulevaisuudessa ja pelkästään seuraavan sarjatason tavoitteleminen varmasti nostaa seuran mielenkiintoa niin paikallisten kuin ulkopaikkakuntalaisten silmissä. Esimerkiksi kahden viime kauden aikana osakeanteihin on osallistunut merkittäviä uusia osakkaita, joiden taloudellista tukeakin merkityksellisempää ovat heidän osaamisensa ja kontaktinsa urheilumaailmassa. Näillä askelmerkeille on hyvä jatkaa kohti elokuuta ja uuden kauden alkua.

Kaikkien RoKilaisten puolesta toivotan hyvää juhannusta kannattajille ja yhteistyökumppaneille!

Janne Hyvärinen

Toimitusjohtaja

RoKi Hockey Oy