CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy

JOONAS ALANNE PALAA KOTIIN. EEMELI VIRTANEN ÄSSISTÄ ROKIIN.

JOONAS ALANNE PALAA KOTIIN. EEMELI VIRTANEN ÄSSISTÄ ROKIIN.

RoKi Hockey on solminut vuoden mittaiset pelaajasopimukset hyökkääjä Joonas Alanteen ja puolustaja Eemeli Virtasen kanssa.

Rovaniemeläislähtöinen Joonas Alanne palaa kotiin parin ulkomailla vietetyn kauden jälkeen. Alanne edusti RoKia viimeksi kaudella 2020-21. Tuolloin otteluita kertyi 15, joissa hän iski tehopisteet 11+7=18. Viime kaudella Alanne pelasi Ranskan pääsarjaa Chamonixin joukkueessa. Runkosarjassa 36 ottelua toi tehot 16+10=26. Putoamiskarsinnoissa hän iski kuudessa ottelussa tehot 3+4=7.

Eemeli Virtanen on kiekkoillut viime kaudet Porin Ässien junioreissa sekä Liigassa. Viime kaudella hän pelasi Ässä -paidassa U20 SM-sarjaa 29 ottelua, joissa hän saalisti tehot 6+12=18. Liigassa otteluita kertyi vyölle 8.

Kaksikon mietteet sopimuksistaan:

- Mahtava homma, että saatiin hommat hoidettua niin, että paluu oli mahdollinen. Itselläni oli sellanen fiilis, että nyt olisi hyvä aika palata Rovaniemelle. Tällä hetkellä odottava ja innostunut fiilis tulevasta kaudesta, Joonas Alanne sanailee.

- Hienoa päästä RoKiin pelaamaan. Olen kuullut pelkkää hyvää joukkeen arjesta, puitteista sekä kotiyleisöstä, mikä helpotti päätöksen tekoa. Tavoitteena on heti olla johtava pelaaja kentällä sekä kehittyä kauden mittaan. Seurasin RoKin viimekautta ja eiköhän me lähdetä vielä parantamaan siitä. Nähdään syksyllä, Eemeli Virtanen kommentoi.

Päävalmentajan mietteet sopimuksista:

- Näiden maailmaa nähneiden ja kovia sarjoja pelanneiden miesten palaaminen kotiin on todella iso asia. Se osoittaa, että RoKissa on tehty viime vuodet asioita oikein. Joonaksesta saamme rutkasti johtajuutta joukkueeseen. Hän on ammattimies, joka pystyy kaiken muun päälle tekemään myös tulosta, Sakari Salmela kertoo.

- Virtanen tuo pakistoomme leveyttä ja laatua. Hyvä kamppailemaan ja liikkuu hyvin. Liigapelejäkin on jo joitain kertynyt. Kehitys potentiaali on iso. Pääsee nyt terveenä valmistautumaan kauteen ja odotukset ovatkin korkealla miehen suhteen, Sakari Salmela kommentoi.