CCMNapapiirin BetoniHartwallBRPLapin KansaMehiläinenHockey Base OyMTVKivikylän Kotipalvaamo Oy
RoKi Hockey
RoKi Hockey

Ensimmäiset kolme pelaajasopimusta - yli 300 kausikorttia varattu

Ensimmäiset kolme pelaajasopimusta - yli 300 kausikorttia varattu
Ensimmäiset kolme pelaajasopimusta - yli 300 kausikorttia varattu
Ensimmäiset kolme pelaajasopimusta - yli 300 kausikorttia varattu

RoKi kiinnitti ensimmäiset palaset kauden 2022-23 joukkueeseen. Seura julkaisee pelaajasopimuksia käynnissä olevan kausikorttihaasteen etenemisen tahdissa. Jokaista 100 varattua korttia kohti julkaistaan yksi pelaajasopimus. Perjantaina käynnistyneessä kampanjassa on varattu jo reilusti yli 300 korttia, joten on aika julkistaa ensimmäiset kolme sopimuspelaajaa.

Kausikorttikampanja on käynnissä 29.5. asti. Kausikortin tulevan kauden hurmokseen edulliseen kampanjahintaan pääset varaamaan TÄSTÄ linkistä. Edullinen kampanjahinta toteutuu, mikäli 1000 kausikorttia varataan 29.5. mennessä.

Huttunen ja Tiihonen jatkavat - All stars -puolustaja Tyni siirtyy uutena pelaajana Rovaniemelle

RoKin päättyneen kauden ykköskentän kantavina voimina isoa vastuuta kantaneet keskushyökkääjä Heikki Huttunen ja laitahyökkääjä Miika Tiihonen jatkavat RoKissa myös tulevalla kaudella. Uutena pelaajana Rovaniemelle saapuu kaksinkertainen Mestiksen all stars -puolustaja Paavo Tyni. Kaikkien pelaajien sopimus kattaa Mestis-kauden 2022-23.

"Lapin energia ja taika tarttui etelän mieheen"

Heikki Huttunen, 23, saapui vuosi sitten Rovaniemelle ja nousi heti ensimmäisellä Mestis-kaudellaan sarjan kärkisentterien joukkoon. Huttunen teki runkosarjan 52 ottelussa 39 tehopistettä, ja pudotuspelien 13 ottelussa 11 tehopistettä. Tehojen lisäksi Huttunen kunnostautui vahvana kahden suunnan pelaajana.

- Lapin energia ja taika tarttui tähän etelän mieheen. Unohtumaton ensimmäinen kausi takana ja odotan innolla, että päästään Kirnun kotiyleisön kanssa kirkastamaan viime kauden pronssia kirkkaammaksi, Huttunen sanoo.

- Heikki on kärkisentteri viimeisen päälle, joka johtaa joukkoja jatkuvasti jäällä ja sen ulkopuolella. Hän on maailman lappilaisin espoolainen, ja kuulemma ei suostu enää etelään palaamaan, kun on Lapin makuun päässyt. Luotettava pelaaja kahteen suuntaan ja kokenut pelaaja joukkueen sisällä, RoKin päävalmentaja Maso Lehtonen sanoo.

"Joukkueen arvojen ja pelin ruumiillistuma"

Miika Tiihonen, 24, pelasi myös ensimmäisen kautensa Rovaniemellä kantaen isoa vastuuta ykkösketjun laidassa. Tiihonen teki runkosarjan 39 ottelussa 29 tehopistettä, ja pudotuspeleissä neljä tehopistettä.

- Mainiot fiilikset jatkosopimuksesta! innolla odotan Rovaniemelle ja Kirnuun paluuta. Viime kaudella saatiin kiekkobuumi käyntiin, ja nyt jatketaan sitä. Terveiset kannattajille - syksyllä nähdään Kirnussa, Tiihonen sanoo.

- Tiihonen oli joukkueen arvojen ja pelin ruumillistuma viime kaudella. Hän tuo valtavan energiamäärän, ja on esimerkkinä joka päivä niin harjoituksissa kuin peleissäkin. Timi kehittyy edelleen päivittäin ja uskon, että ensi vuonna hän on valmis olemaan vielä parempi, Lehtonen sanoo.

Puolustajien pistepörssin voittaja siirtyy Rovaniemelle

Paavo Tyni, 25, siirtyy uutena pelaajana RoKiin. Hattulasta kotoisin oleva Tyni on kuulunut viime kaudet Mestis-puolustajien terävimpään kärkeen, josta osoituksena valinta Mestiksen all stars -kentälliseen kahtena vuonna peräkkäin. Tyni pelasi päättyneellä kaudella Forssan Palloseurassa tehden runkosarjan 49 ottelussa puolustajalle hurjat 38 tehopistettä, ja pudotuspelien 12 ottelussa kahdeksan tehopistettä. Tyni kuittasi päättyneellä kaudella myös puolustajien pistepörssin voiton runkosarjassa.

- Koen Rovaniemen tarjoavan minulle parhaat olosuhteet kasvaa ja kehittyä paremmaksi pelaajaksi. Poistuminen mukavuusalueelta uusiin haasteisiin tuo myös uutta virikettä. Koen, että seura on menossa vain ylöspäin ja sellaiseen joukkueeseen on mukava liittyä mukaan, Tyni sanoo.

- Tyni on varmasti sarjan top 3 -puolustajia hyökkäyssuuntaan, ja kokonaisvaltaisessa kiekollisessa pelaamisessa. Hän tuo meille paljon kiekollista erikoisosaamista, mitä joukkueeseen haimme tulevaa kautta varten. Paavo haluaa jatkaa kehitystä urheilijana ja on mahtavaa, että hän kokee RoKin olevan se joukkue, mikä häntä palvelee tavoitteen saavuttamisessa, Lehtonen sanoo.

Valmennustiimi lähes valmiina tulevaan kauteen

RoKin valmennustiimi on myös viittä vaille kasassa. Päävalmentaja Maso Lehtosella, sekä valmentaja Mikko Sirento-Mannisella lähtee käyntiin 2+1 -mallia olevien sopimustensa toinen vuosi, ja valmentaja Samu Hulkko jatkaa tiimissä kauden 2022-23 kattavalla sopimuksella. Lisäksi fysioterapeutti Juha Ervasti jatkaa niin ikään kauden 2022-23 kattavalla sopimuksella tuoden tärkeää osaamista etenkin pelaajien lihas- ja kehonhuolto-, sekä fysio-osastolle. Maalivahtivalmentajan sopimuksesta tiedotetaan myöhemmin.